.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 20:49

Aprilia - Skully HUD Helmet

 

Όρατές οι πληροφορίες στο κράνος!

 


Ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία της Aprilia με την αμερικάνικη εταιρία κατασκευής κρανών Skully, με αποτέλεσμα ένα κράνος στο οποίο θα είναι εφικτή η πλήρης ενσωμάτωση των λειτουργιών της Piaggio, Multimedia Platform στην πιο προηγμένη οθόνη τεχνολογίας heads-up Display - HUD. Όλη η διαχείριση των πληροφοριών της PMP γίνεται χωρίς να μετακινηθούν τα χέρια του οδηγού από το τιμόνι, με τη χρήση φωνητικών εντολών.
H συνεργασία θα φέρει νέα δεδομένα στην συνεργασία αναβάτη – μοτοσυκλέτας για τις μοτοσυκλέτες του ομίλου Piaggio, όπως οι Aprilia RSV4 και Tuono 1100.
Το σύστημα V4-MP της Aprilia θα εμφανίζεται στην ζελατίνα του κράνους Skully και θα συνεργάζεται με τις δυνατότητες που διαθέτει ήδη.
Σύμφωνα με την Skully, το κράνος αυτό βελτιώνει την ασφάλεια του αναβάτη ο οποίος δεν χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από το δρόμο.
Στο κράνος θα παρουσιάζονται οδηγίες οι οποίες θα ανακαλούνται με φωνητικές εντολές και θα προβάλλονται στην ζελατίνα, χωρίς όμως να επηρεάζεται η ορατότητα.
Παράλληλα, το Skully διαθέτει και οπίσθια κάμερα με ευρύ πεδίο όρασης, η οποία επίσης εμφανίζεται στην ζελατίνα και δείχνει στον αναβάτη τι γίνεται πίσω από τους ώμους – εκεί δηλαδή που οι καθρέπτες αδυνατούν να μας δείξουν.
Η Aprilia λέει επίσης πως το κράνος αυτό με το σύστημα V4-MP θα συνεργάζεται με την πλατφόρμα της μοτοσυκλέτας μέσω Bluetooth προκειμένου να προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι ή την κατάσταση του οχήματος.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 21:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon