.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 10:11

Crypton go India! Ελλάδα – Ινδία με παπί !!!

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης μας εκπλήσσει!

 

Με παπί Yamaha Crypton 135!

Όσοι έχετε επισκεφτεί την εξωτική Ινδία, σίγουρα πήγατε εκεί με αεροπλάνο. Τι θα λέγατε όμως, αν κάποιος επιχειρούσε να φτάσει στην Ινδία οδικώς με μια μοτοσυκλέτα; Μάλλον θα τον θεωρούσατε ρομαντικό, ονειροπόλο και τυχερό! Αν όμως σας έλεγαν ότι η μοτοσυκλέτα του είναι ένα …ταπεινό παπί 135 cc; Τότε σίγουρα θα τον αποκαλούσατε τρελό ή βλαμμένο!

Ο Δρόμος του Μεταξιού

Και όμως, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης ξεκινά να ζήσει άλλη μια συναρπαστική δίτροχη περιπέτεια στους δρόμους της Ασίας, ταξιδεύοντας ολομόναχος από την Ελλάδα για την μακρινή Ινδία μ’ ένα παπί YAMAHA Crypton 135. Ο τολμηρός μοτοσυκλετιστής πρόκειται να οδηγήσει το μικρό δίκυκλο των 135 κυβικών πάνω σε μια διαχρονική διαδρομή Ιστορίας και Πολιτισμού, η οποία έχει χαρακτεί βάση της πρωτότυπης διαδρομής του «Δρόμου του Μεταξιού». Είναι ο πανάρχαιος δρόμος που ακολουθούσαν κάποτε τα εμπορικά καραβάνια, όταν από την μυθική Ανατολή έφερναν το πολύτιμο μετάξι και τα μπαχαρικά στις αγορές της Δύσης.
Στο ταξίδι προς τη μακρινή Ινδία, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα διασχίσει -με μόλις 135 κυβικά- την Τουρκία, το Ιράν και το Πακιστάν. Η κόκκινη γραμμή του χάρτη, που ενώνει την Αθήνα με το Νέο Δελχί, έχει μήκος 8.500 χλμ., ενώ ο χρονικός ορίζοντας του ταξιδιού υπολογίζεται σε περίπου 17 ημέρες. Για τον ίδιο άλλωστε αποτελεί μεγάλη πρόκληση να φτάσει στην μυστηριώδη Ινδία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, με μια τόσο μικρή μοτοσυκλέτα – πρόκειται για το απόλυτο ρεκόρ!!
Λίγο πριν την αναχώρησή του, συναντήσαμε τον Κωνσταντίνο, με τον οποίο συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, για τις δυσκολίες που τον περιμένουν καθοδόν:

Δύσκολες συνθήκες

«Με αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό το Νέο Δελχί, θα επιχειρήσω ένα ταξιδιωτικό τόλμημα που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη πρόκληση τόσο για μένα, όσο και για την μικρή μοτοσικλέτα. Προετοιμάζω αυτό το ταξίδι εδώ και έξι μήνες. Άγχος και αγωνία; Και βέβαια έχω! Οι αντικειμενικές δυσκολίες; Πολλές! Στην πορεία μου προς την Ινδία θα κληθώ να ξεπεράσω, όχι μόνο τις ποικίλες γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής (έρημος Βελουχιστάν στο Ιράν), αλλά να ανταπεξέλθω και σ’ έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης, τον οποίο χαρακτηρίζουν οι τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των περισσοτέρων χωρών της διαδρομής.
Μεγάλο πονοκέφαλο αποτελούν επίσης οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες της διαδρομής, αφού στην έρημο του Ιράν και του Δυτικού Πακιστάν ο υδράργυρος θα φλερτάρει τους 40ο βαθμούς Κελσίου. Πιο ανατολικά –στο Ανατολικό Πακιστάν και στην Ινδία– είναι περίοδο μουσώνων, που σίγουρα δεν είναι η πιο κατάλληλη εποχή για ταξίδι με μοτοσυκλέτα σε αυτά τα μέρη. Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι της διαδρομής; Το Πακιστάν, εξαιτίας της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί, με τις επιθέσεις αυτοκτονίας των Ταλιμπάν να αποτελούν μια θανάσιμη καθημερινότητα. Θέλω πάντως να πιστεύω ότι, παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσω, όλα θα πάνε τελικά καλά».

Αφού κοιτά για λίγο το παπί με το οποίο θα ταξιδέψει, ο Έλληνας μοτοσυκλετιστής συνεχίζει: «Το μαύρο Crypton μού παραχωρήθηκε καινούριο από την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε, την επίσημη αντιπροσωπεία της YAMAHA στην Ελλάδα. Αφού το έστρωσα ευλαβικά κάνοντας 1000 χλμ., έγινε το πρώτο σέρβις και τώρα είναι πλέον έτοιμο για το μεγάλο ταξίδι. Το παπί είναι τελείως νορμάλ, χωρίς παρεμβάσεις ή βελτιώσεις. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο παπί, αφού είναι το best-seller στην κατηγορία του, λόγω επιδόσεων και αξιοπιστίας. Άλλωστε, είχα ταξιδέψει μ’ ένα άλλο Crypton 135 έως την Καππαδοκία της Τουρκίας το 2012.
Σχάρα με μικρό top-case, πλαϊνά σαμάρια και ένας μικρός σάκος μπροστά στην ποδιά (σε ρόλο Tank-bang) είναι ο ταξιδιωτικός εξοπλισμός μου, όπου θα βάλω όλα τα υπάρχοντά μου (ρούχα, φωτογραφικά, ανταλλακτικά). Λόγω της μικρής αυτονομίας του παπιού, περίπου 120-130 χλμ./τεπόζιτο, θα έχω μαζί κι ένα μικρό κάνιστρο βενζίνης των 10 lt. Η μέση ωριαία ταχύτητα ταξιδιού θα είναι περίπου 80-90 χλμ. και κάθε μέρα υπολογίζω να βρίσκομαι πάνω στην σέλα του Crypton από 10-12 ώρες για τις ανάγκες της οδήγησης».

Ταξίδι πρόκληση

Το ταξίδι-πρόκληση «CRYPTON GO INDIA» ξεκινά στις 12/4/2014 και την εξέλιξή του θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθείτε από το «www.bikeit.gr». Από διάφορα σημεία της διαδρομής, όπου η τεχνολογία το επιτρέπει, ο δίτροχος ταξιδευτής θα στέλνει (μέσω διαδικτύου) φωτογραφίες και νέα από την πορεία του προς τις μυστηριώδεις Ινδίες. Κωνσταντίνε, καλό ταξίδι…

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 20:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon