.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 09:30

Ελληνικός δρόμος στους 22 πιο επικίνδυνους στον κόσμο!

 

Από το Πατιόπουλο στο Περδικάκι

 

 

Σύμφωνα με έναν νέο χάρτη που αποκαλύπτει τα πιο επικίνδυνα σημεία του πλανήτη για οδήγηση, ένας ελληνικός δρόμος, βρίσκεται ανάμεσα στους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο. Πρόκειται για έναν δασικό χωματόδρομο που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, και συνδέει το Πατιόπουλο με το Περδικάκι, με κατάληξη στην Λίμνη Κρεμαστών.Ο κατάλογος με τους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους δημιουργήθηκε από την βρετανική εταιρία Driving Experiences που σαν κριτήρια είχε την κατάσταση του οδοστρώματος, την ύπαρξη ή μη προστατευτικών μπαρών, αλλά και τα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν γίνει εκεί.

Ο πρώτος σε επικινδυνότητα δρόμος στον κόσμο είναι ο ‘’Δρόμος του Θανάτου στην Βολιβία, ο οποίος έχει βαθμολογηθεί με 10 στα 10, και χαρακτηρίζεται ως ο δρόμος προς την Κόλαση.
Ακολουθεί ο δρόμος που περνάει από το εθνικό πάρκο Fairy Meadows στο Πακιστάν, απόστασης 12 χιλιομέτρων, αλλά και ο παναμερικανικός αυτοκινητόδρομος των 48.000 χιλιομέτρων που συνδέει την Αλάσκα με τη Νότια Αμερική, όπως και ο διασιβηριακός αυτοκινητόδρομος στη Ρωσία, η λεωφόρος Commonwealth στις Φιλιπίνες, ο δρόμος του φαραγγιού Skippers στη Νέα Ζηλανδία και ο “Αυτοκινητόδρομος του Θανάτου” (Rodovia de Morte) στη Βραζιλία. roads

Ο δρόμος στο Πατιόπουλο πήρε βαθμολογία 6 στα 10, και η περιγραφή που αναφέρει η επιτροπή είναι πως, “έχει ελάχιστη πρόσφυση εξαιτίας χαλαρού οδοστρώματος καθώς και τεράστιες λακκούβες, και πως είναι εξαιρετικά στενός σε σημεία επικίνδυνα για πτώση, χωρίς προστατευτικές μπάρες και χωρίς σήμανση.” Δεν είναι πρώτη φορά που βραβεύεται ο συγκεκριμένος δρόμος, μιας και είχε βρεθεί άλλη μία φορά στο στόχαστρο, από τον διεθνή Οργανισμό για Ασφαλές Ταξίδι.
Φαίνεται όμως, πως οι υπεύθυνοι του θεσμού δεν έχουν ταξιδέψει σε αρκετά σημεία της πατρίδας μας για να δουν ότι μπορούμε να πάρουμε και την πρώτη θέση σε χαλασμένους και επικίνδυνους δρόμους, ακόμη και στις μεγαλουπόλεις!

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 09:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon