.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 01:09

Gas Gas με τεχνογνωσία Husqvarna

Αγόρασε κινητήρες από την KTM AG

 


Μετά την εξαγορά της Husqvarna από την KTM, η KTM AG κατήργησε την υπάρχουσα γκάμα δίχρονων και τετράχρονων μοτοσυκλετών enduro και motocross, και παρήγαγε νέες μοτοσυκλέτες με τεχνογνωσία KTM. Ωστόσο, οι παλιοί κινητήρες που κατασκευάζονταν από το εργοστάσιο της εταιρίας στην Ιταλία, παρέμειναν στο ράφι, άχρηστοι πλέον για την KTM. Οι τελευταίοι κινητήρες των TE 250, 310, 449, 511, CR 50, TC, 125, TC 250, TC 449, TC 511, WR 125, WR 250, WR 300, κατασκευάζονταν τελευταία από την ιδιοκτήτρια BMW, στο εργοστάσιο της Husqvarna στην Ιταλία.

Αυτούς τους κινητήρες, τα καλούπια και την τεχνολογία τους, πούλησε η KTM AG στην Gas Gas με την οποία ήρθε σε συμφωνία. Η συμφωνία κλείστηκε μέσω της Gas Gas Motos και της Moto Italia s.r.l., της προηγούμενης ιδιοκτησίας της Husqvarna Motorcycles s.r.l, και αφορά σε όλους τους δίχρονους και τετράχρονους κινητήρες.
Οι μοτοσυκλέτες της Gas Gas θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τους κινητήρες των Husqvarna μοντέλα έως 2013, οι οποίοι θα κατασκευάζονται στην Ισπανία, στηνSalt, Girona, αλλά και να εξελίσσονται εκεί. Με αυτούς τους κινητήρες, η Gas Gas θα έχει την δυνατότητα να επεκτείνει σημαντικά την γκάμα της στο μέλλον.
Αυτή η κίνηση δείχνει την δυναμική της KTM AG που έρχεται να ενισχύσει με παροχή κινητήρων και έναν αντίπαλο όπως είναι η Gas Gas. Μένει μόνο να δούμε την KTM να εξαγοράζει και την Gas Gas σε λίγα χρόνια, και να παίζει μόνη της στην off road σκηνή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 01:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « M.Pol - Ride the Ranch! KTM 1290 Super Duke R – Η γέννηση του θηρίου! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon