.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 11:07

R.I.P. Kurt Caselli – Σκοτώθηκε στον αγώνα Baja 1000

 

Έφυγε σε ηλικία 30 ετών

 


Ένας από τους κορυφαίους αναβάτες της Off-road αμερικάνικης σκηνής, ο Kurt Caselli, σκοτώθηκε χτες, 15 Νοεμβρίου, στον αγώνα Baja 1000, στην Baja California, στο Mexico. Ο Caselli είχε μία πτώση και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο δρόμο για το νοσοκομείο. Αν και στην αρχή υπήρχαν φήμες ότι  χτύπησε έναν άνθρωπο, 150 χιλιόμετρα πριν το τέλος του αγώνα, ή ότι σε μία από τις παγίδες που στήνουν θεατές, την στιγμή που προηγείτο στον αγώνα, τελικά η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι χτύπησε ζώο.

Ο Kurt Caselli ήταν 30 ετών, ένας από τους κορυφαίους αναβάτες off road στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο. Έχει νικήσει πολλές φορές το πρωτάθλημα AMA National Hare & Hound, το πρωτάθλημα WORCS, στην Αμερική, αλλά και έχει πάρει αρκετά χρυσά μετάλλια στο ISDE το οποίο εκπροσωπούσε με την εθνική ομάδα. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε με επιτυχία στο Rally Dakar στο οποίο πέρσι κέρδισε και ειδικές αλλά και δύο αγωνιστικές ημέρες, ενώ σαν εργοστασιακός αναβάτης της KTM, θα διεκδικούσε την νίκη στο Dakar του 2014. Πρόσφατα, στην 2η συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally, κέρδισε το Desafio Ruta 40 Rally στην Αργεντινή.
R.I.P. Kurt Caselli.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 13:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon