.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 12:19

Team 300 TT – Γίνε ένας από τους 300!

 

Απόκτησε το ειδικό σύμβολο της ομάδας

 


Η μοτοσυκλέτα συναντά την Ιστορία, 2.500 χρόνια μετά! Μία ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Μιχάλη Σπηλιώτη, Θάνο Σοφούλη, Δημήτρη Βάμβα και Ανδρέα Ψυχογιό, θα συμμετάσχει στον δυσκολότερο αγώνα ταχύτητας του κόσμου, το TT Isle Of Man!
Το σύμβολο της Team300TT, το διάσημο Αρχαίο Ελληνικό πολεμικό Κορινθιακό κράνος, είναι ένα πιστό αντίγραφο του ωραιότερου και πλέον χαρακτηριστικού δείγματος Ελληνικού πολεμικού κράνους Οπλίτη, της περιόδου του 5ου αι. π.Χ.

Ο σχεδιασμός


Ο σχεδιασμός του κράνους είναι αποτέλεσμα διεξοδικής και επιστημονικής έρευνας. Αναπαραστάσεις από αρχαία αγγεία και ευρήματα της εποχής, εκθέματα σε μουσεία όλου του κόσμου, εξειδικευμένοι σύμβουλοι και συνεργάτες ήταν το απαραίτητο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για να ζωντανέψει με μοναδικό τρόπο το διάσημο και αιώνιο σύμβολο της Ελληνικής μαχητικότητας. Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» βοήθησε αποτελεσματικά στην τελική πιστοποίηση του αυθεντικού σχεδιασμού και την πιστότητα των επιμέρους τμημάτων του κράνους. Η Ελληνική εταιρεία CFC, που εμπνεύστηκε και κατασκεύασε αυτή τη μοναδική carbon fiber εκδοχή του κράνους, αποκλειστικά για την Team300 TT, πάντρεψε τον σεβασμό στην Ιστορία με τη σύγχρονη τεχνολογία. Η απίστευτη αντοχή, η προσοχή στη λεπτομέρεια, το εκπληκτικό φινίρισμα και η απαράμιλλη ποιότητα της όλης κατασκευής, ακόμα και στη βάση στήριξής της, αναδεικνύουν την μουσειακή της αξία.

 Η ελληνικότητα του συμβόλου

Η ελληνικότητα του συμβόλου του αγώνα Isle Of Man και ο συνδυασμός του με το κορινθιακό κράνος του οπλίτη. Αφετηρία έμπνευσης ήταν η Ελληνική καταγωγή του συμβόλου του Isle of Man και του θρυλικού αγώνα του νησιού. Το σύμβολο «Τρισκελίς» διακοσμούσε Αρχαίες Ελληνικές Πολεμικές ασπίδες Οπλιτών, που με τη σειρά τους φορούσαν Κορινθιακά κράνη. Επίσης, παρατηρήστε την ταυτόχρονη παρουσία του ίδιου συμβόλου στη μια πλευρά ενός Αρχαίου Ελληνικού δωδεκάδραχμου (480-465 π.Χ.) και ενός Αρχαίου πολεμικού Κορινθιακού κράνους στο επάνω και κεντρικό μέρος της άλλης μεριάς του νομίσματος (βλ. εικόνες αριστερά). Το χειροποίητο κράνος-σύμβολο της Team300TT από carbon fiber, είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης της μοτοσυκλέτας με την Ελληνική Ιστορία και την μαχητικότητα! Σχεδιαστική αυθεντικότητα και μουσειακή ποιότητα. Η Τeam300ΤΤ μαζί με με την CFC, την συνεργαζόμενη εξειδικευμένη εταιρεία κατασκευής προϊόντων από carbon fiber, νιώθουμε υπερήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε να υλοποιήσουμε με Ιστορική πιστότητα, την θαυμαστή Κορινθιακή περικεφαλαία και είμαστε έτοιμοι να την μοιραστούμε μαζί σου σε μια τιμή κατά πολύ οικονομικότερη της αξίας της.
Η μελετημένη επιλογή των υλικών, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ακρίβεια σχεδιασμού της 100% χειροποίητης κατασκευής, το εντυπωσιακό φινίρισμα και η μουσειακή ποιότητα του κράνους, είναι στοιχεία που σε θα ικανοποιήσουν όσο απαιτητικός κι αν είσαι, ενώ θα σε συντροφεύει με την επιβλητική του μορφή για μια ζωή.

 Οι λεπτομέρειες

Το λοφίο (χαίτη) της περικεφαλαίας, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της εμμονής μας στην ποιότητα και την διαχρονικότητα. Κατασκευάστηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως στα αρχαία χρόνια και με το ίδιο υλικό! Επιλεγμένη και υψηλής ποιότητας τρίχα αλόγου με κόκκινη βαφή. Πολλές λεπτομέρειες αντιμετωπίστηκαν με δημιουργικό τρόπο, τονίζοντας περισσότερο τη σχέση της Ιστορίας, με τη μοτοσυκλέτα και τους αγώνες.
Παράδειγμα, αποτελεί η διακόσμηση του Λοφιοστάτη με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά Αρχαία Ελληνικά μοτίβα, τα ασπρόμαυρα τετράγωνα. Το μοτίβο αυτό συνδέει απόλυτα την Ελληνική Ιστορία και την αγωνιστική μοτοσυκλέτα, μιας και αποτελεί το ίδιο μοτίβο της αγωνιστικής σημαίας σε όλον τον κόσμο. Το ιδιαίτερο στοιχείο όμως είναι ότι τα μαύρα τετράγωνα του επιβλητικού μοτίβου, σχηματίζονται από το φυσικό carbon fiber υλικό της βάσης του Λοφιοστάτη!

 Χαρακτηριστικά

Λοφίο: Χαίτη από τρίχα αλόγου, βαμμένη κόκκινη.
Λοφιοστάτης:
• Ύφασμα: Carbon Fiber 1x1, Plain Wave, 200gr/sqm, τοποθετημένο σε διαφορετικές γωνίες πλέξης ανά στρώση και soric 2mm core.
• Ρητίνη: V. Infusion, Αεροναυτικής χρήσης.
• Βερνίκι: Acrylic Automotive 3:1 UV & Scratch Resistant Clear Coat.
Περικεφαλαία
• Υφασμα: Carbon Fiber 1x1, Plain Wave, 200gr/sqm, τοποθετημένο σε διαφορετικές γωνίες πλέξης ανά στρώση.
• Διαδικασία Κατασκευής : Vacuum Infusion σε καλούπι, με σχέση 60/40 fiber/resin ratio.
• Ρητίνη: V. Infusion, Αεροναυτικής χρήσης.
• Βερνίκι: Acrylic Automotive 3:1 UV & Scratch resistant Clear Coat
Στήριξη / Βάση
Στήριξη περικεφαλαίας: Πλαστικός σωλήνας φ25, μαύρο φινίρισμα. Βάση: 1x1 200gr/sqm Carbon & Aerospace Foam Core Sandwich, 10x10x5 εκ.
Αρίθμηση
Συλλεκτική έκδοση 300 τεμαχίων με αρίθμηση #1/300 έως #300/300
Βάρος
• Συνολικό βάρος: .....................1.150 gr • Χαίτη (λοφίο): 700 gr • Περικεφαλαία / Λοφιοστάτης: 250 gr • Βάση: 200 gr
Διαστάσεις
• Μήκος: 30 εκ. • Πλάτος: 40 εκ. • Ύψος: 60 εκ.
Κατασκευαστής
CFC / Carbon Fiber Customs
Χώρα κατασκευής: Ελλάδα

Προσωποποιημένο κράνος

Μερικά από τα κράνη θα δοθούν τιμητικά στους επιφανείς ήρωες του Isle of Man! Κάθε κράνος είναι μοναδικό, χειροποίητο και περιορισμένης έκδοσης 300 αντιτύπων.
• Αριθμημένα από 1/300 έως 300/300
• Προσωποποιημένα με την αναγραφή του ονόματός σου στο πίσω μέρος της περικεφαλαίας
• Με το σήμα, το slogan της ομάδας και το σήμα του κατασκευαστή
Απόκτησέ το. Στήριξε την Ομάδα. Γίνε ένας από τους «300»! Το να αποκτήσεις το αυθεντικό Κορινθιακό κράνος από carbon fiber, το ειδικό σύμβολο της Team300TT, είναι μόνο η αρχή. Εκτός του ότι θα στηρίξεις το δύσκολο έργο της Ομάδας, θα έχεις ακόμα:
• Το προνόμιο της αναγραφής του ονόματός σου στο εσωτερικό μέρος των fairings των μοτοσυκλετών της ομάδας που θα λάβουν μέρος στον αγώνα του isle of Man. Θα τρέξουμε όλοι μαζί!
• Την ευκαιρία να συμμετέχεις στα διάφορα event της ομάδας ως επίτιμο μέλος της. Ειδικά για την επίσημη παρουσίαση, θα μπορείς να παραβρίσκεσαι μαζί με το κράνος σου, όπου θα εκτίθεται με το όνομά σου σε ειδικό χώρο.
• Ένα ραφτό σήμα Team300TT για να διακοσμήσεις το αγαπημένο σου μπουφάν, φούτερ ή t-shirt. Κάθε μοναδικό κράνος συνοδεύεται επιπλέον από:
• Δυνατότητα επισκευής σε περίπτωση μελλοντικής ζημιάς ή customising όπως επιλογή εσωτερικού φινιρίσματος, εσωτερική επένδυση κά.
• Πιστοποιητικό αυθεντικότητας, υπογεγραμμένο από όλους τους συντελεστές του έργου καθώς και υπογραφές από τους αναβάτες της Ομάδας.

Πως θα το αποκτήσεις

Στείλε την παραγγελία σου σήμερα! Τα βήματα που θα ακολουθήσεις για να γίνεις μέρος του μύθου είναι τα εξής... ένα:
Στείλε mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα στοιχεία σου ( Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας ) και τη σημείωση «Θέλω να γίνω ένας από τους 300».
Ακόμα, μπορείς να κάνεις Like και να αφήσεις προσωπικό μήνυμα στην σελίδα της Ομάδας στο facebook, www.facebook.com/pages/Team300-TT σημειώνοντας τα ίδια στοιχεία.
Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.
Η αρίθμηση θα αφορά τη σειρά παραγγελίας και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Η ομάδα Team 300TT, που θα συμμετάσχει στο TT Isle Of Man του 2014, έχει ήδη το δικό της σύμβολο! Απόκτησε κι εσύ το ειδικό σύμβολο της Team300TT, της πρώτης Ελληνικής Ομάδας που θα λάβει μέρος στο θρυλικό αγώνα ΤΤ του Isle of Man, το 2014. Το αυθεντικό, Αρχαίο Ελληνικό πολεμικό Κορινθιακό κράνος, φτιαγμένο από carbon fiber! Στήριξε την Ομάδα, γίνε μέρος του μύθου! Τιμή: 1.200 €. Κλείστε την παραγγελία σας τώρα για την συλλεκτική έκδοση 300 αντιτύπων.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 12:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon