Το μεγάλο ετήσιο φεστιβάλ της BMW Motorrad διοργανώνεται από το 2001 συγκεντρώνοντας χιλιάδες φίλους της εταιρείας από όλον τον κόσμο με τις μοτοσυκλέτες τους σε μια γιορτή. Με την εξαίρεση των 2020-21 που έπεσε θύμα του covid-19, οι BMW Motorrad Days είχαν κάνει μια παράκαμψη για δύο χρονιές (2022-23) στο Βερολίνο παρέα με το Pure & Crafted Festival, μα από πέρυσι επέστρεψαν στο σπίτι τους, το Garmisch-Partenkirchen στη γερμανική πλευρά των Άλπεων κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.
Όπως έχει γίνει γνωστό από τον περασμένο Δεκέμβρη, η εκδήλωση BMW Motorrad Days για το 2025 θα φιλοξενηθεί ξανά στο Garmisch-Partenkirchen από 4 ως 6 Ιουλίου και ως εδώ δεν έχουμε κάποιο άλλο νέο σχετικά με την εκδήλωση, το αναλυτικό πρόγραμμα της οποίας δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.
Μένετε ενημερωμένοι στην ιστοσελίδα: https://www.fuelforlife.bmw-motorrad.com/en/events/bmw-motorrad-days.html
Μέσω ανακοίνωσης της BMW Motorrad στα κοινωνικά της δίκτυα ωστόσο, προέκυψε εσχάτως μια νέα είδηση σχετικά με τη μεγάλη γιορτή καθώς η BMW δηλώνει πως του χρόνου "θα κάνει ένα διάλειμμα για να επιστρέψει στο Garmisch-Partenkirchen το 2027".
Επίσημη αιτιολογία ή άλλη πληροφορία δε συνοδεύει την ανακοίνωση, ωστόσο το γερμανικό περιοδικό Motorrad αναφέρει πως οι BMW Motorrad Days θα διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια εφεξής και η αιτιολογία κρύβεται μάλλον στα οικονομικά.
Τις ζυγές χρονιές διοργανώνεται το BMW Motorrad International GS Trophy κι έτσι δημιουργείται μια συμμετρία με τις μονές χρονιές να φιλοξενούν τις BMW Motorrad Days. Δεν είναι βέβαια απόλυτο πως όντως είναι αυτός ο λόγος, καθώς θα μπορούσε να είναι εξίσου εύκολα μια επιλογή με οργανωτικά κριτήρια, ή ακόμη και γραμμή μάρκετινγκ που αφορά την αποδοτικότερη προβολή της εταιρείας.










