.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 12:24

Bosch – Θέλει stability control σε όλες τις μοτοσυκλέτες στα επόμενα χρόνια

Η γερμανική εταιρεία πιστεύει ότι έτσι, θα μειωθούν τα ατυχήματα κατά 30%.

Μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στα ηλεκτρονιπκά των μοτοσυκλετών, τα τελευταία χρόνια, είναι το Traction Control που, από εκεί που το συναντούσες στις πολύ μεγάλες και πολύ γρήγορες μοτοσυκλέτες, πλέον εξοπλίζει και δίκυκλα στα 125 κυβικά! Σίγουρα όλο αυτό είναι αποτέλεσμα τόσο της ανάπτυξης της τεχνολογίας, όσο και του νέου «παραδείγματος» των μεταφορών που επιδιώκει να κάνει τα οχήματα, όσο πιο ασφαλή γίνονται.

Το επόμενο βήμα του Traction Control, είναι το Stability Control ή, αλλιώς, έλεγχος σταθερότητας του οχήματος: ένα σύστημα που πηγαίνει παρακάτω από τον απλό έλεγχο της πρόσφυσης του πίσω τροχού, χρησιμοποιώντας περισσότερους αισθητήρες, συνεργαζόμενο και με τα φρένα μέσω του ABS αλλά και με τις νέες τεχνολογίες ραντάρ. Υπέρμαχος της καθολικής υιοθέτησης του stability control ή αλλιώς MSC, σε όλα τα δίκυκλα, είναι ο επικεφαλής του τμήματος μοτοσυκλετών και Powersports της Bosch, Geoff Liersch.

O Liersch δήλωσε συγκεκριμένα: «Είναι πολύ απλό για εμένα, θα ήθελα να δω 100% MSC συστήματα σε όλες τις μοτοσυκλέτες στον κόσμο. Γιατί; Διότι μπορούμε να μειώσουμε τα ατυχήματα κατά 30% τα επόμενα χρόνια. H πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να κατεβάσουμε τα κόστη, ώστε η τεχνολογία να γίνει προσιτή και σε εκείνες τις κατηγορίες. (σ.σ. στις μικρότερες μοτοσυκλέτες). Σε αυτές τις αγορές, θα μειώσουμε την απόδοση του συστήματος, σε μία κατεύθυνση προς την ασφάλεια, παρά προς τις επιδόσεις.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 12:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon