.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 16:03

MV Agusta επιστρέφει στο FuoriConcorso 2023

Στην ετήσια εκδήλωση που γιορτάζει την ταχύτητα και την πολυτέλεια η ιταλική εταιρεία θα δώσει το παρόν με τη νέα Superveloce 1000 και μια ιστορική αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Στις όχθες της αριστοκρατικής λίμνης Κόμο στη βόρεια Ιταλία, στη Villa del Grumello που χτίστηκε τον 17ο αιώνα θα διοργανωθεί το Σάββατο 20 Μαΐου η εκδήλωση FuoriConcorso 2023, η οποία περιγράφεται ως ετήσια γιορτή του στυλ, της τεχνικής δεξιότητας, της καινοτομίας και της αριστείας.

Ανάμεσα σε μια σειρά εκλεκτά και ιστορικά εκθέματα από τον χώρο του αυτοκινήτου, η MV Agusta θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος των δύο τροχών με τη νέα Superveloce 1000 και τον θρύλο των GP, Giacomo Agostini, να μοιράζεται με τους επισκέπτες τις προσωπικές του γνώσεις και ιστορίες από το παρελθόν.

Η αποκλειστική παρουσίαση θα λάβει χώρα το πρωί του Σαββάτου 20 Μαΐου από τις 10 πμ ως τις 12 μμ, παρκάροντας δίπλα στη νέα τετρακύλινδρη Superveloce 1000 ένα κόσμημα από το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της MV Agusta. Η τετρακύλινδρη 500cc (1972-1974) θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η μητέρα όλων των σύγχρονων αγωνιστικών, καθώς εξέλιξε αεροδυναμικές λύσεις που σήμερα βλέπουμε σε όλες τις μοτοσυκλέτες MotoGP, ενώ προσέφερε και τη βασική πηγή έμπνευσης για τη Superveloce 1000.

Η επιλογή αυτής της ιστορικής μοτοσυκλέτας συνάδει με το κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης που είναι η αεροδυναμική, καθώς οι επισκέπτες του FuoriConcorso 2023 θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην εξέλιξή της στην αυτοκινητοβιομηχανία βλέποντας ολοζώντανα με τα μάτια τους τα ιστορικά οχήματα που περιγράφονται ως ορόσημα σε αυτήν την τεχνολογική πορεία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 16:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon