.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 10:56

«Να θεωρούνται οι μοτοσυκλετιστές ευάλωτοι χρήστες του δρόμου»

Τάδε έφη, ο επικεφαλής της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, στα πλαίσια συζήτησης στο ιταλικό Υπουργείο Μεταφορών για τις αλλαγές υπέρ της οδικής ασφάλειας, που μπορούν να γίνουν στην χώρα.

Στην Ιταλία βρίσκεται σε εξέλιξη, η συζήτηση για την αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με πολλά μείζονα ζητήματα να απασχολούν την κυβέρνηση -ένα εξ αυτών, η τρομακτική εξάπλωση των ηλεκτρικών πατινιών, τα πολλά ατυχήματα που τα συμπεριλαμβάνουν και η ανάγκη για περαιτέρω ρυθμίσεις. Στην συζήτηση έλαβε μέρος και ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, Giovanni Copioli, ο οποίος παρουσίασε και τόνισε αλήθειες και δεδομένα, σχετικά με την μοτοσυκλέτα και την Ιταλία.

Οι μοτοσυκλετιστές στις ευάλωτες ομάδες κυκλοφορίας

Πιο συγκεκριμένα, ο Copioli ανέφερε ότι η γειτονική χώρα φιλοξενεί 6 εκατομμύρια μοτοσυκλετιστές, κάθε μέρα στο οδικό δίκτυο της. Ο Ιταλός υπογράμμισε την ανάγκη εστίασης δράσεων της οδικής ασφάλειας προς τους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι είναι αναπόφευκτα πιο εκτεθειμένοι σε κάθε λογής κίνδυνο. Με αυτή την λογική, ο Copioli ζήτησε να συμπεριληφθούν οι μοτοσυκλετιστές, στους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, μέ την αναθεώρηση του Άρθρου 3 του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που ετοιμάζεται στην Ιταλία.

Επιπρόσθετα, ο Copioli ζήτησε την καλλιέργηση της κουλτούρας οδικής ασφάλειας από τα σχολικά χρόνια, με την εισαγωγή κατάλληλων προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, αλλά και την θέσπιση μαθημάτων ασφαλούς οδήγησης και για ενήλικες με περισσότερη εμπειρία.

Στις ανάλογες δηλώσεις που έκανε μετά την συζήτηση, ο Copioli είπε: «Ευχαριστώ τον υπουργό που μας έδωσε φωνή και την ευκαιρία να ελκύσουμε προσοχή στα πιο επείγοντα προβλήματα των μοτοσυκλετιστών. Είμαστε διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή για τεχνική υποστήριξη προς το υπουργείο, αλλά θα παρουσιάσουμε μία περίληψη των προτεραιοτήτων μας και εμπιστευόμαστε τον Υπουργό Salvini να τις λάβει υπόψιν, στα νομοθετικά έργα που έχει επιληφθεί».

Ο Salvini θα επιχειρήσει να ανεβάσει το όριο ταχύτητας στην Ιταλία στα 150 χλμ/ώρα

Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε, ότι μία από τις αλλαγές που θέλει να προτείνει ο Salvini στον κώδικα, είναι η αύξηση του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους στα 150 χλμ/ώρα. Ο Salvini επικαλείται την «γερμανική» λογική, λέγοντας ότι πολλά σημεία των αυτοκινητόδρομων επιτρέπουν την αύξηση του ορίου -πάντα σε συνδυασμό με παρακολούθηση για παραβάσεις, σε σημεία με τουλάχιστον 3 λωρίδες κυκλοφορίας και με την προϋπόθεση άριστης ποιότητας ασφάλτου. Ωστόσο, το νέο όριο ταχύτητας δεν έχει θεσπιστεί επίσημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 11:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon