.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 12:22

H Motorex εξαγόρασε τη Spectro

Μεγάλης σημασίας συμφωνία φέρνει κοντά δύο βαριά ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας λιπαντικών.

Η αμερικανική πτέρυγα της ελβετικής Motorex ανακοίνωσε πως απέκτησε τη Spectro Performance Oils, μετά από συμφωνία που έκλεισε με την Intercontinental Lubricants Corporation. Η ενσωμάτωση της Spectro τυπικά ξεκίνησε από τις 20 Φεβρουαρίου 2023.

Η Motorex λειτουργεί από το 1917 και σε όλο αυτό το διάστημα παραμένει στην ιδιοκτησία της οικογένειας Bucher. Η δε Spectro ιδρύθηκε το 1966 και για 57 χρόνια υπό τη διοίκηση τριών γενεών της ίδιας οικογένειας, σήμερα διοικείται από τον Alex Josefson, εγγονό του ιδρυτή της.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: “Έχουμε μια εξαιρετική σχέση με τη Motorex, έτσι όταν αυτή η πρόταση συζητήθηκε για πρώτη φορά μας φάνηκε ως το φυσιολογικό επόμενο βήμα για την επιχείρησή μας. H Motorex τρέφει μεγάλο σεβασμό, εκτίμηση και κατανόηση για τη Spectro και τους μελλοντικούς της στόχους. Με τις προγραμματισμένες επενδύσεις και αναβαθμίσεις στη μονάδα παραγωγής μας στο Brookfield, και με την υποστήριξη του εντυπωσιακού κέντρου R&D στο Langenthal, το μέλλον είναι λαμπρό για τις Spectro και Motorex, τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως.”

Ο Edi Fischer, CEO του Motorex Group, συμπλήρωσε: “Αυτή είναι μια πολύ προσεκτικά μελετημένη και σημαντική κίνηση για το μακροπρόθεσμο μέλλον της οικογενειακής μας εταιρείας. Είμαστε περήφανοι που μεγαλώνουμε με μια παραδοσιακή και αναγνωρισμένη αμερικανική εταιρεία. Οι Spectro και Motorex είναι δυνατές μάρκες που αλληλοσυμπληρώνουν η μια την άλλη στην αγορά των Powersports.

“Επιπλέον, το κέντρο της εταιρείας στο Brookfield θα υποστηρίξει τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες σε άλλους τομείς, όπως τα βιομηχανικά λιπαντικά ή τα βιοδιασπώμενα υδραυλικά λάδια. Αυτό θα μας επιτρέψει να παράξουμε περισσότερα προϊόντα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ, να εξασφαλίσουμε εγγύτερη υποστήριξη για τους διανομείς μας και να βελτιώσουμε τον εφοδιασμό της αγοράς και την εξυπηρέτηση πελατών.”

Πηγή: Motorex

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon