.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 20:08

Zero SR-X - Ένα concept από το μέλλον στο ηλεκτρικό παρόν

Η Zero Motorcycles συνεργάστηκε με την Huge Design για να δημιουργήσει μια επανασχεδιασμένη έκδοση του SR/S, το SR-X.

Το concept της μοτοσυκλέτας δείχνει μια μίνιμαλ κατασκευή, της οποίας η σχεδίαση βασίστηκε αρχικά γύρω από μια τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα της Honda, το Mono Racr. Μονόσελο, σχεδόν ανύπαρκτη ουρά και αγωνιστικής φύσης εργονομία είναι τα οπτικά χαρακτηριστικά του SR-X, τοποθετώντας το μεταξύ των κατηγοριών των street fighter και των superbike.

zr23b.jpg

Ο Bill Webb, επικεφαλής της Huge Design, δήλωσε: «Το SR-X Concept προσπαθεί να πετύχει ένα σχεδιαστικό «γλυκό» σημείο για το εγγύς μέλλον των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, συνδυάζοντας καθαρές γραμμές και πειθαρχημένη σχεδίαση, με λεπτομέρεια την επιθετική στάση και την ακατέργαστη αίσθηση απόδοσης που βρίσκονται σε σύγχρονες μοτοσυκλέτες του λίτρου. Η ομάδα ήθελε να δημιουργήσει μια «δραματική» και χαμηλή, «μπροστόβαρη» σιλουέτα με το σώμα που θα μπορούσε να αντιπαραβάλλει τους πλήρως εκτεθειμένους μηχανισμούς στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας με έναν αντισυμβατικό τρόπο. Το πλαίσιο και τα εξαρτήματα του SR/S που σχεδίασε η Zero είναι εντυπωσιακά και θέλαμε η ακατέργαστη μοτοσυκλέτα από κάτω να είναι μέρος της τελικής σύνθεσης».

zr23c.jpg

Ο Brian Wismann, Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Προϊόντων της Zero, δήλωσε: «Όταν ο Bill κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το σχέδιό του, Mono-Racr σε ψηφιακή μορφή πριν από αρκετά χρόνια, ήξερα αμέσως ότι η γλώσσα σχεδιασμού που βασίζεται σε καθαρές, απλές φόρμες θα ήταν ένας τέλειος γάμος για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Είμαι ενθουσιασμένος που μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε το όραμα του Bill με την ηλεκτρική μας σπορ πλατφόρμα στο concept SR-X».

zr23d.jpg

Υπενθυμίζουμε, πως το SR/S είναι μια «εκρηκτική» ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με ισχύ 110 ίππων (82Kw), ροπή 19 και πλέον κιλών και τελικής πάνω από 200χλμ/ώρα. Ο χρόνος φόρτισης είναι στις τρεις σχεδόν ώρες για φόρτιση σε κλασική πρίζα και στο μισό περίπου χρόνο σε ταχυφορτιστή. Τέλος, δε μπορούσαμε να «χωνέψουμε» το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, έτσι πήραμε την πρωτοβουλία να «επιβεβαιώσουμε» το… θεώρημα που λέει πως μια ιταλική ουρά κολλάει.. παντού.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 08:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon