.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 11:25

KTM – Τα 490 μας τέλειωσαν, ζήτω τα 690

Σύμφωνα με δηλώσεις του Stefan Pierer στον ινδικό Τύπο, η ΚΤΜ αλλάζει ρότα σε ένα ιδιαίτερα προβεβλημένο μέρος της στρατηγικής της.

Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει γνωστό πως η ΚΤΜ σχεδίαζε, αρχικά σε συνεργασία με την ινδική Bajaj, να εξελίξει μια νέα σειρά δικύλινδρων 490 που θα απλωνόταν σε όλη τη γκάμα της – από Adventure ως Duke – για να χτυπήσει την κατηγορία Α2 και να γεμίσει το κενό ανάμεσα στα μονοκύλινδρα μικρομεσαία 390 και τα “μεγαλομεσαία” 890.

Στην πορεία οι συνθήκες άλλαξαν αρκετά, καθώς μπήκε στο παιχνίδι η σύμπραξη με την κινεζική CFMOTO και τώρα το Autocar India αποκαλύπτει πως το μεγάλο αφεντικό της KTM, Stefan Pierer, επιβεβαίωσε το τέλος του σχεδίου 490.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της ΚΤΜ (δηλαδή της Pierer Indursties) δήλωσε ότι η πλατφόρμα των 490 κρίθηκε ως μη βιώσιμη οικονομικώς, καθώς το κόστος εξέλιξης των νέων δικύλινδρων κινητήρων κρίνεται πως δεν αφήνει περιθώρια κερδοφορίας σε αυτήν την κατηγορία κυβισμού.

Απεναντίας, το νέο σχέδιο που φέρεται να έχει ήδη τεθεί σε ισχύ εστιάζει σε μια νέα γενιά δικύλινδρων 690, τα οποία θα προκύψουν από υποκυβισμό του κινητήρα των 799 cc, τον οποίο ήδη κατασκευάζει και η CFMOTO στην Κίνα για χρήση στις δικές της μοτοσυκλέτες – βλέπε 800ΜΤ και σύντομα 800ΝΚ.

Το σχέδιο προβλέπει μια νέα σειρά μοτοσυκλετών με απόδοση μεταξύ 70 και 80 ίππων, στοχεύοντας δημοφιλείς μοτοσυκλέτες όπως οι Triumph Trident 660 και Yamaha MT-07.

Είναι δε πολύ πιθανό πως η ΚΤΜ δε θα μείνει μόνο σε Duke, αλλά θα χτίσει πάνω στη νέα πλατφόρμα και άλλες οικογένειες μοντέλων, όπως οι Adventure.

Σύμφωνα με την πηγή της είδησης, η νέα πλατφόρμα θα κατασκευάζεται εξαρχής από τη CFMOTO στην Κίνα και αναμένεται να εμφανιστεί στις αγορές το 2024.

Πηγή: Autocar India

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon