.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 18:12

Aramco – Εξαγόρασε τη Valvoline έναντι 2,65 δις δολαρίων

Η Valvoline σύναψε συμφωνία με την Aramco της Σαουδικής Αραβίας, η οποία βλέπει την αμερικανική εταιρεία να πουλάει τις παγκόσμιες δραστηριότητες της έναντι 2,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Aramco αποκτά την κυριότητα των προϊόντων της Valvoline που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως, ενώ η Valvoline θα διατηρήσει τα παγκόσμια δικαιώματά της στην ίδια την επωνυμία για χρήση σε υπηρεσίες λιανικής, εκτός από την Κίνα και ορισμένες χώρες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η κύρια δραστηριότητα των υπηρεσιών λιανικής της Valvoline αποτελείται από κέντρα αλλαγής λαδιών και λιπαντικών, τα οποία ως επί το πλείστον θα παραμείνουν υπό την αρμοδιότητα της αμερικανικής μάρκας.

«Η παγκόσμια δραστηριότητα της Valvoline ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική ανάπτυξης της Aramco για τα λιπαντικά, καθώς θα αξιοποιήσει την παγκόσμια παραγωγή βασικών ελαίων μας, θα συμβάλει στις ικανότητές μας και θα ενισχύσει τις υπάρχουσες εμπορικές μας σχέσεις», εξήγησε ο Mohammed Y. Al Qahtani, επίτιμος αντιπρόεδρος της Aramco, συμπληρώνοντας πως «Η δύναμη της επωνυμίας και η παγκόσμια αναγνώριση της Valvoline θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να επεκτείνονται υπό τη διαχείριση της Aramco. Είμαστε επίσης πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε τους εξαιρετικούς ανθρώπους της VGP να ενταχθούν στην οικογένεια της Aramco καθώς συνεχίζουμε να εκτελούμε τη φιλόδοξη στρατηγική μας».

Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς είναι ότι η Aramco θα είναι σε θέση να πουλάει τα δικά της προϊόντα λίπανσης σε ένα περαιτέρω βήμα απομάκρυνσης της από την ιδιοκτησία της Σαουδικής κυβέρνησης, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ενός αξιόπιστου ονόματος στην αγορά προϊόντων πετρελαίου.

Υπενθυμίζουμε πως η Σαουδική Αραβία έχει δραστηριοποιηθεί στην αλλαγή της κοινής αντίληψης για τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία και τις επιχειρήσεις της, καθώς μόλις πέρυσι η Aramco συναναστράφηκε με τον Valentino Rossi και την ομάδα VR46 – μια συμφωνία που δεν απέδωσε τα δέοντα μιας και διαλύθηκε γρήγορα μετά την ανακοίνωσή της.

Φαίνεται τώρα ότι η εξαγορά της Valvoline είναι απλώς ένα ακόμη βήμα στην επέκταση της Σαουδικής Αραβίας στο δυτικό κόσμο. Το ενδιαφέρον είναι να δούμε αν έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα ή όχι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon