.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 16:33

Fuel Pass 2 προ των πυλών

Νέος κύκλος επιδότησης καυσίμων έρχεται πιθανότατα από τον Ιούλιο, με αυξημένα ποσά και για περισσότερους δικαιούχους.

Με την τιμή των ορυκτών καυσίμων να συνεχίζει την ασυγκράτητη άνοδό της, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Έτσι θεωρείται βέβαιο πως η επιδότηση καυσίμων, το περίφημο Fuel Pass, θα κάνει και δεύτερο κύκλο από τον Ιούλιο, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για αύξηση του ποσού κατά 10 ευρώ και στις δύο βαθμίδες. Δηλαδή, τα 30 των μοτοσυκλετιστών θα γίνουν 40 και αντίστοιχα για τα αυτοκίνητα θα δοθούν 60 ευρώ.

Επίσης είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί και το ανώτατο όριο στο οικογενειακό εισόδημα από 30 σε 40,000 ευρώ ώστε να λάβουν την επιδότηση περισσότεροι Έλληνες.

Επειδή όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, τα παραπάνω ποσά είναι αστεία συγκριτικά με την πραγματική επιβάρυνση που πληρώνει κάποιος που χρειάζεται να κινεί το όχημά του καθημερινά, η κυβέρνηση επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να επιδοτηθούν οι τιμές των καυσίμων και στα διυλιστήρια προκειμένου να επιστρέψει σε μια λογικότερη στάθμη η λιανική τιμή στην αντλία.

Αυτά τα μέτρα πιθανώς θα ανακοινωθούν εντός του Ιουνίου ώστε να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα.

Όλα αυτά βέβαια με δεδομένη την επαναλαμβανόμενη άρνηση της κυβέρνησης να ακουμπήσει το ακανθώδες θέμα "ειδικός φόρος στα καύσιμα".

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 16:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon