.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 12:16

MV Agusta - Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατομμύρια ευρώ

Η MV Agusta ανακοίνωσε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο την υποστήριξη του 5ετούς επιχειρησιακού σχεδίου της για παγκόσμια ανάπτυξη της εταιρείας.

Η παραπάνω αύξηση ανεβάζει τα καθαρά ίδια κεφάλαια της MV Agusta στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα ξεχρεώνει όλες τις υποχρεώσεις της φίρμας, αποτελώντας μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, χάρη και στην υποστήριξη των μετόχων της ιστορικής ιταλικής εταιρείας.

Από το 2019, όταν η οικογένεια Sardarov έγινε ο αποκλειστικός μέτοχος της εταιρείας, επενδύθηκαν περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ στην MV Agusta, τόσο για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες όσο και για το νέο της βιομηχανικό σχέδιο.

Τώρα η MV Agusta βρίσκεται σε δυνατή θέση ώστε να ανεβάσει επίπεδο στο στρατηγικό της σχεδιασμό, εστιάζοντας στην εξέλιξη νέων κινητήρων και μοντέλων, την επέκταση της εταιρείας σε νέες κατηγορίες όπως των Adventure, ηλεκτρικών (διασκέδασης και commuting), και της ενίσχυσης του παγκόσμιου δικτύου των dealer της.

Η ενίσχυση της φίρμας έχει παράλληλα θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, βοηθώντας στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και συνεισφέροντας στην ιταλική οικονομία μέσα στη δύσκολη περίοδο του 2020-2021.

Timur Sardarov, CEO της MV Agusta Motor S.p.A.: «Ένας από τους πρώτους μου στόχους ήταν να δώσω ένα τέλος στο οικονομικό άγχος από το οποίο υπέφερε η εταιρεία, και να θέσω τα θεμέλια για ανάπτυξη. Σήμερα όλοι οι στόχοι μου έχουν εκπληρωθεί, και μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με ανανεωμένη σιγουριά, ενώ συνεχίζουμε να κινούμαστε από το ένα επιτυχημένο προϊόν στο επόμενο. Η οικονομική αυτή ενίσχυση θα βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα, από το design, την εξέλιξη και παραγωγή νέων συγκλονιστικών μοτοσυκλετών, έως στην παροχή υποστήριξης παγκόσμιας κλάσης στους πελάτες μας, και στην ανάπτυξη της έκδοσης 3.0 του δικτύου των dealer μας. Το 2021 τα έσοδα μας αναμένονται να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, ενώ στοχεύουμε να τριπλασιάσουμε τις επιδόσεις μας μέσα στα επόμενα 3 χρόνια!»

Massimo Bordi, Αντιπρόεδρος της MV Agusta Motor S.p.A.: «Η MV Agusta είναι μια σπουδαία εταιρεία με κληρονομιά υψηλού κύρους. Διαθέταμε πάντα ελκυστικά προϊόντα μοναδικού design, με υψηλές επιδόσεις και κορυφαία τεχνολογία. Και για αυτό βλέπουμε σήμερα μια μεγάλη δυναμική, που δεν είχαμε δει τα τελευταία χρόνια. Επιτέλους δημιουργήσαμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στην MV Agusta να γράψει ένα νέο επιτυχημένο κεφάλαιο στην ιστορία της.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon