.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 12:25

Honda – Επίθεση χάκερς σε κεντρικές ιστοσελίδες της

Μια επίθεση ransomware αιχμαλώτισε πολύ σημαντικές ιστοσελίδες του παγκοσμίου ιστού της Honda.

Με ένα λιτό tweet στις 8 Ιουνίου 2020 η Honda κοινοποίησε πως “αυτή τη στιγμή οι σελίδες Honda Customer Service και Honda Financial Services αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες και δεν είναι διαθέσιμες. Εργαζόμαστε για να επιλύσουμε το ζήτημα το ταχύτερο δυνατόν. Ζητούμε συγγνώμη για το πρόβλημα αυτό και σας ευχαριστούμε για την υπομονή και κατανόησή σας.”

Σύμφωνα με τα κεντρικά της Honda στην Ιαπωνία, το θέμα επηρρέασε ιστοσελίδες εκτός της χώρας (ΗΠΑ εν προκειμένω) και αφορά σε έναν “ιό που εξαπλώθηκε” στο δίκτυό της.

Δημοσιεύματα γνωστών τεχνολογικών ιστότοπων (λ.χ. Tech Crunch), πιθανότατα η ζημιά έγινε με τη χρήση του ransomware Snake, δηλαδή ενός προγράμματος που αποκρύπτει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, απαιτώντας την πληρωμή λύτρων (ransom) προς τους υπεύθυνους χάκερς για να το ξεκλειδώσουν.

Το ζήτημα φυσικά και είναι πολύ σημαντικό, μιας και οι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αποθηκεύουν ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα πελατών της εταιρείας, καθώς μέσω αυτών γίνονται πληρωμές για υπηρεσίες όπως χρηματοδοτικά προγράμματα κλπ.

Κατά τη Honda δεν έγινε καμιά υποκλοπή δεδομένων κατά την επίθεση αυτή, ενώ σήμερα (10/6) οι παραπάνω ιστοσελίδες λειτουργούν κανονικά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon