.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 13:09

Νορβηγία – Η κρατική ενίσχυση της απασχόλησης φέρνει (και) ασφαλείς μπαριέρες

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια δραστήρια ομοσπονδία και ένα κράτος που λειτουργεί όπως πρέπει.

Στα πλαίσια του ισχυρότατου πλήγματος που έχουν δεχτεί παγκοσμίως οι οικονομίες από τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, οι περισσότερες χώρες έχουν ανακοινώσει διάφορα μέτρα οικονομικής στήριξης για να αντιπαρέλθουν. Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, οι επιλογές εκτείνονται από επιδοτήσεις μισθών ως χρήσιμες επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας.

Στη δεύτερη αυτή κατηγορία εντάσσεται ένα οικονομικό πακέτο ενίσχυσης της εργασίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νορβηγίας. Τα 60 εκατομμύρια ευρώ που λογίζονται σε αυτό ρίχνονται στη βελτίωση των υποδομών της χώρας, προσφέροντας θέσεις εργασίας και αντικείμενο που τελικά οφελεί τον ίδιο τον πολίτη – ο οποίος καλείται να αποφεύγει τον συνωστισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς, άρα προτιμάται να χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό του όχημα στους ίδιους δημόσιους δρόμους που θα βελτιωθούν.

Κάπου εδώ συναντάμε τη Νορβηγική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (NMCU), η οποία παρενέβη ώστε να εξασφαλίσει πως μέρος των χρημάτων αυτών θα πάνε σε κρίσιμους τομείς οδικής ασφάλειας που αφορούν τους χρήστες δικύκλων.

Ο Odd Terje Doevik, πρόεδρος της NMCU εξηγεί πως, “βλέπουμε πως η αναβάθμιση των προστατευτικών μπαριέρων και ο καθαρισμός των περιβάλλοντων χώρων των δρόμων έχουν συμπεριληφθεί στις βασικές δράσεις, έτσι περιμένουμε πως η δουλειά στις μπαριέρες θα περιλαμβάνει σχέδια φιλικά προς τους μοτοσυκλετιστές. Όσον αφορά στον καθαρισμό των δρόμων, είναι σημαντικό αυτό να γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες ασφαλείας μας.”

Όταν μιλά για τις “βασικές δράσεις” παραπάνω ο Doevik αναφέρεται στην Νορβηγική Στρατηγική και Πλάνο Δράσης για Μοτοσυκλέτες και Μοτοποδήλατα 2018-2021, ένα σχέδιο της κυβέρνησης της χώρας που περιλαμβάνει τα παραπάνω μέτρα.

Κατά την NMCU, η νέα αυτή έκτακτη χρηματοδότηση οφείλει να λάβει υπόψην της τους μοτοσυκλετιστές όταν μιλάει για “βελτίωση υποδομών”, εστιάζοντας σε μπαριέρες που προστατεύουν και τους αναβάτες δικύκλων. Επιπλέον, ο καθαρισμός των χώρων πέριξ του οδοστρώματος οφείλει επίσης να υπολογίσει και τις ιδιαίτερες ανάγκες της μοτοσυκλέτας, βελτιώνοντας την ορατότητα με την απομάκρυνση οπτικών εμποδίων (δέντρα, θάμνοι κλπ), αλλά και όσων σημείων θα μπορούσαν να θέσουν κινδύνους σε ενδεχόμενη πτώση (κολώνες, βράχοι κλπ).

Άλλωστε, όπως τονίζει ο πρόεδρος Doevik, αυτές οι βελτιώσεις θα ωφελήσουν όλους, όχι μόνο τα δίκυκλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon