.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 12:14

Honda - Τεχνολογικές καινοτομίες στην έκθεση CES 2020

Στο τεχνολογικό σαλόνι CES 2020, που θα γίνει στις 7-10 Ιανουαρίου 2020 στο Λας Βέγκας, η Honda θα παρουσιάσει αρκετές τεχνολογίες αιχμής, μέσα από τις οποίες ξεχωρίσαμε δύο που έχουν αντίκτυπο στους αναβάτες μοτοσυκλέτας.

Η πρώτη τεχνολογία, σε συνεργασία με την εταιρεία Drivemode που αγόρασε η Honda τον Οκτώβριο του 2019, ονομάζεται "Smartphone as Brain", δηλαδή "το Κινητό τηλέφωνο ως εγκέφαλος", και παρέχει στον χρήση έναν ασφαλέστερο τρόπο να αλληλεπιδρά με το κινητό του τηλέφωνο ενώ οδηγεί.

Αυτό γίνεται καθώς μετά τη σύνδεση smartphone και δικύκλου μέσω Bluetooth, ο αναβάτης βλέπει στην οθόνη του οχήματος επιλογές σχετικές με το κινητό του, ενώ μπορεί να χειρίζεται τις λειτουργίες μέσω κουμπιών στο γκριπ της μοτοσυκλέτας / του scooter.

Εναλλακτικά, μπορεί να χειριστεί τις λειτουργίες αυτές μέσω φωνητικής εντολής, που μας φέρνει στη δεύτερη τεχνολογία της Honda, που ονομάζεται "Honda Personal Assistant", δηλαδή "Προσωπικός Βοηθός Honda", τεχνολογία που αναπτύχθηκε με τη βοήθεια της SoundHound Inc..

O Προσωπικός Βοηθός Honda αναγνωρίζει τις εντολές του αναβάτη, ερμηνεύοντας τις μάλιστα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, για απαράμιλλη ακρίβεια και πρωτοφανή επίπεδα αλληλεπίδρασης. Η ερμηνεία της φωνής του αναβάτη γίνεται μέσω των πατενταρισμένων τεχνολογιών Speech-to-Meaning™ και Deep Meaning Understanding™, με το σύστημα να λαμβάνει υπόψη του στοιχεία όπως η γεωγραφική θέση του αναβάτη, ή προηγούμενες εντολές και ερωτήσεις του.

Έτσι, όπως βλέπουμε σε ένα βίντεο της Honda, ο αναβάτης θα μπορούσε για παράδειγμα να πει "δείξε μου εστιατόρια σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων, εκτός ιαπωνικής και γαλλικής κουζίνας, που να έχουν wifi και τουλάχιστον τρία αστέρια", για να έχει πολύ πιο λεπτομερή αποτελέσματα από ότι ήταν δυνατόν μέχρι σήμερα!

Η έναρξη της συνομιλίας με τον βοηθό γίνεται με την κωδική φράση "Ok Honda", ενώ η τεχνολογία αναμένεται να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες που έχει ο συνδεδεμένος αναβάτης όταν οδηγεί.

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε το άρθρο χωρίς να σχολιάσουμε πως παρόλο που οι συγκεκριμένες τεχνολογίες δείχνουν εντυπωσιακές και άκρως ενδιαφέρουσες, θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή του αναβάτη από την οδήγηση. Πότε θα γίνουν απολύτως ασφαλείς; Ίσως όταν οι μοτοσυκλέτες οδηγούνται αυτόνομα. Μέχρι τότε, τα μάτια μας στον δρόμο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 13:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon