.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 13:23

Για πρώτη φορά στην ιστορία, αναβάτρια κερδίζει το ασφάλτινο rally αντοχής, Iron Butt!

Iron Butt στα ελληνικά σημαίνει “σιδερένιος κ*λος” και κάτι τέτοιο είναι αυτό που χρειάζονται όσοι αναβάτες συμμετέχουν σε αυτόν τον Rally – Touring ανεπίσημο αγώνα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα, στον βαθμό που οι διοργανωτές, αναγκάζονται να επιλέξουν μετά από κλήρωση τις συμμετοχές.

Tο Iron Butt Rally, διοργανώνεται ανά δύο έτη (κάθε μονή χρονιά) και αντικειμενικό σκοπός, είναι οι αναβάτες να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία από την επίσκεψη τους σε συγκεκριμένα σημεία – προορισμούς, διασκορπισμένα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει ακριβώς συγκεκριμένη διαδρομή και οι αναβάτες αυτοσχεδιάζουν στο πως θα “ενώσουν” τα σημεία στον χάρτη που δίνουν βαθμούς, έχοντας στην διάθεση τους 11 μέρες.

Από το 1984 (ναι οκ, είναι ζυγή χρονιά, μετά επιβλήθει το μονό) που διοργανώθηκε το πρώτο Iron Butt, οι νικητές ήταν αποκλειστικά άνδρες, ωστόσο φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία, νικήτρια αναδείχθηκε γυναίκα, η αναβάτρια Wendy Crocket, με Yamaha FJR 1300 του 2005.

IRONBUTT2

Η Wendy, η οποία μετρούσε ήδη άλλες τέσσερις συμμετοχές τα προηγούμενα έτη, πλασαριζόμενη σε πολύ καλές θέσεις, ολοκλήρωσε μια επική βόλτα μήκους 20.918 χιλιομέτρων (!!) μέσα σε έντεκα μέρες, κυκλώνοντας πλήρως τις ΗΠΑ, ενώ πέρασε και στον Καναδά.

IRONBUTT3

Μιλάμε δηλαδή για 1.900 χιλιόμετρα την μέρα, επίδοση που απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση και πολύ πνευματική... πάλη για να επιτευχθεί! Η Wendy, η οποία διατηρεί κατάστημα πώλησης μοτοσυκλετών στην California, συγκέντρωσε συνολικά 154.086 βαθμούς, αφήνοντας πολύ πίσω της στην κατάταξη τους υπόλοιπους 102 συμμετέχοντες, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών, να είναι άντρες φυσικά.

Wendy συγχαρητήρια, μας έβαλες τα γυαλιά!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon