.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 11:20

Kάντε το KTM Αdventure σας… δικίνητο!

Θα σας κοστίσει κάτι βέβαια…

Η Christini είναι μια αμερικανική εταιρεία, αντικείμενο της οποίας αποτελεί η δημιουργία δικίνητων μοτοσυκλετών και ποδηλάτων και η κατασκευή kit, για την μετατροπή συμβατικών μοτοσυκλετών με κίνηση στον πίσω τροχό, σε 2WD.

Ξεκίνησε το 1995 με εφαρμογή ενός πρωτότυπου μηχανισμού 2WD σε MTB ποδήλατο και το 2002 μετέφερε την τεχνολογία στις μοτοσυκλέτες. Μοτοσυκλέτες με το σύστημα της Christini έχουν συμμετάσχει σε σκληρούς αγώνες extreme endurο, καταλαμβάνοντας μάλιστα πολύ καλές θέσεις, ενώ από το 2011 η εταιρεία παράγει τις δικές της 2WD μοτοσυκλέτες σε μια γκάμα 5 εκδόσεων.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι μοτοσυκλέτες της Christini χρησιμοποιούνται από τον στρατό και τους συνοριοφύλακες των ΗΠΑ, οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς από πού προέρχεται ο κύριος όγκος εσόδων της εταιρείας.

Ας φτάσουμε όμως στο… ψητό, που δεν είναι άλλο από το νέο kit που παρουσίασε η Christini, ειδικά για τα μοντέλα KTM 1190 / 1290 Adventure / Super Adventure. Πρόκειται για το ίδιο kit που δημιουργεί η εταιρεία και για άλλα μοντέλα της αγοράς, κατάλληλα προσαρμοσμένο για τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες.

KTM AWD Detail Sheet framekit

Το σύστημα παίρνει κίνηση από το μπροστινό γρανάζι της τελικής μετάδοσης και στην συνέχεια, με ένα συμπλεγμα από μειωτήρες, άξονες και κωνικά γρανάζια, την μεταφέρει στον μπροστινό τροχό, με την αναλογία να μην είναι φυσικά 1:1 αλλά μειωμένη, χωρίς η Christini να αναφέρει πόσο ακριβώς.

Το σύστημα, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, απαιτεί το 1/10 της ισχύος του κινητήρα, οπότε οι απώλειες στην δύναμη, δεν είναι μεγάλες. Ο αναβάτης, έχει την δυνατότητα εμπλοκής – απεμπλοκή του συστήματος, μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι.

Αν θέλετε κάτι τέτοιο για το KTM Αdv σας λοιπόν, θα σας κοστίσει, 4.595 δολάρια. Η Christini δεν αναφέρει ωστόσο αν στα χρήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται η μετατροπή / αλλαγή στο πλαίσιο που απαιτείται για την εφαρμογή του συστήματος στα off-road καθαρόαιμα μοντέλα. Αυτό που αναγράφεται είναι πως χρειάζεται νέο ψυγείο (για να περάσει το σύστημα), το οποίο και προσφέρεται στο Kit.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ένα πλαίσιο που δεν είναι σίγουρα αυτό το KTM 1190 – 1290 πάντως. Αν ισχύει όντως η αλλαγή πλαισίου, το πράγμα περιπλέκεται πολύ…   

Σε κάθε περίπτωση, ορίστε ένα video με το σύστημα 2WD της Christini στην πράξη: 


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 11:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon