.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 12:01

H Alicia, η Ducati Scrambler και 15,000 Αφρικανικά χιλιόμετρα

Έκανε την περιπέτεια της ζωής της και βραβεύτηκε από τον Βασιλιά

Ονομάζεται Alicia Sornosa, είναι από τη Βαλένθια της Ισπανίας και το 2018 ολοκλήρωσε ένα επικό οδικό ταξίδι από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, ως το νότιο άκρο της Αφρικής, το Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Alicia Sornosa UC72924 High

Το ταξίδι έγινε πάνω στην προσωπική της Ducati Scrambler Urban Enduro και μέτρησε 15,000 χιλιόμετρα διασχίζοντας την Αιθιοπία, Κένυα, Τανζανία, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Λεσότο και τον προορισμό της, Νότια Αφρική.

Alicia Sornosa Mozambiaue Tropic of the Capricorn UC72929 High

Παρέα της ήταν ένας ακόμη Ισπανός μοτοταξιδευτής, ο Polo Arnaiz με Ducati Scrambler Desert Sled. Σύμφωνα με τους δύο ταξιδιώτες, τα μόνα προβλήματα που αντιμετώπισαν στον δρόμο τους ήταν δύο σκασμένα λάστιχα.

Alicia Sornosa King Philip VI UC72931 High

Ο αρχικός στόχος του ταξιδιού – πέραν φυσικά του προφανούς, δηλαδή της απόλαυσης – ήταν συγκέντρωση χρημάτων και, διά του λόγου το αληθές, η Alicia στο τέλος παρέδωσε €5,000 στην ανθρωπιστική μη-κυβερνητική οργάνωση Amigos de Silva. Το γεγονός στάθηκε αφορμή για να βραβευτεί από την Ισπανική Γεωγραφική Υπηρεσία και μάλιστα να παραλάβει το τρόπαιό της διά χειρός του Βασιλιά Felipe IV της Ισπανίας.

Alicia Sornosa roadtrip map UC72932 High

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 12:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon