.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 15:13

Racer-X, ανιχνεύοντας τις τάσεις του μέλλοντος

Φουτουριστικό project που σπάει τα στεγανά

Ο Mark Atkinson, είναι απλά τρελαμένος με τις μοτοσυκλέτες από πολύ μικρή ηλικία, έχοντας επίσης  παρουσία στον “ναό της ταχύτητας”, το πεδίο άλατος της Bonneville δηλαδή, όπου και διέπρεψε στην κατηγορία του με Yamaha RD400. Πέραν αυτών, ο Atkinson ασχολείται και με το customizing, έχοντας μάλιστα προκαλέσει αίσθηση στον χώρο, με το αντισυμβατικό project BMW Alpha.

Tώρα μας εντυπωσιάζει άλλη μια φορά με το νέο του πόνημα, το Racer-X, ένα δημιούργημα που μοιάζει λες και ξεπήδησε από τις σελίδες κάποιου πολύ ψαγμένου Ιαπωνικού κόμικ. Το Racer-X, είναι ηλεκτροκίνητο και αυτό έδωσε στον Atkinson μεγάλη ελευθερία κινήσεων, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος:

“Τα ηλεκτροκίνητα δίτροχα με ενδιαφέρουν πολύ ως αντικείμενο εξέλιξης νέων project. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί όπως στις συμβατικές μοτοσυκλέτες, δεν έχεις ρεζερβουάρ, φίλτρο αέρα, κιβώτιο, που πρέπει να μπουν σε συγκεκριμένη θέση. Οι περιορισμοί είναι πολλοί λίγοι, είσαι ελεύθερος να δημιουργήσεις ότι θες.”

Έτσι λοιπόν ο Atkinson άφησε εντελώς ελέυθερα τα λουριά της φαντασίας του και κάπως έτσι προέκυψε το Racer-X. Ηλεκτροκίνητο, με μπαταρίες από Nissan Leaf (ναι, αυτοκίνητο!) hubless τροχούς μπροστά πίσω και ηλεκτρομηχανικό “τιμόνι” το οποίο ουσιαστικά είναι ένα joystick, που ελέγχεται από μια ηλεκτρονική πλακέτα ανοιχτού προγραμματισμού, arduino. Φυσικά εντύπωση προκαλεί και ο σκελετός – σώμα της μοτοσυκλέτας που συνίσταται από δύο… panel carbon σε κάθε πλευρά, των οποίων η διάταξη σχηματίζει το γράμμα “X”, εξού και Racer-X.

Ο Atkinson αναφέρει πως υπάρχει σύστημα ανάρτησης μπροστά και πίσω αν και δεν υπάροχουν διαθέσιμες πληροφορίες για αυτό. Το Racer-X θα εκτεθεί στο Μουσείο Αυτοκίνησης “Peterson”, στα πλαίσια της έκθεσης “Electric Revolution”, που ανοίγει τις πύλες της, στις 6 Απριλίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 15:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon