.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 11:23

RIP Arlen Ness – Έφυγε ο ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας

Ένας από τους πιο διάσημους customizers του κόσμου

Έφυγε σε ηλικία 79 ετών ο αμερικανός Arlen Ness, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας αξεσουάρ και ανταλλακτικών βελτίωσης για cruiser μοτοσυκλέτες. Ο Ness έπαιξε έναν τεράστιο ρόλο στον κόσμο του customizing, με τον ίδιο και την εταιρεία του να αποτελούν μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις στην κατηγορία των third – party κατασκευαστών.

Ο Ness γεννήθηκε το 1939. Ξεκίνησε να ασχολείται με το customizing το 1947, όταν αγόρασε την πρώτη του μοτοσυκλέτα (Harley-Davidson φυσικά), επενδύοντας πάνω της τα χρήματα που κέρδιζε από την συμμετοχή του σε αγώνες bowling, όντας ημιεπαγγελματίας αθλητής στο αγώνισμα αυτό.

Το 1970, και ενώ εργαζόταν ως τεχνίτης κουφωμάτων, άρχισε να αναλαμβάνει δουλείες customizing για τρίτους, λειτουργώντας το εργαστήρι του στο γκαράζ του σπιτιού του, τα απογεύματα. Πολύ σύντομα η φήμη του άρχισε να διαδίδεται και να μεγαλώνει και έτσι μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ετών, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα customizing, στα περίχωρα του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Τα θεμέλια για αυτό που σήμερα αποτελεί την εταιρεία – μεγαθήριο στο customizing είχαν μπει, με τον γιο και τον εγγονό του Ness να μετέχουν και αυτοί αργότερα πολύ ενεργά στην διοίκηση. Η Arlen Ness ως εταιρεία, διαθέτει σήμερα τεράστιους καταλόγους με αξεσουάρ για μοτοσυκλέτες των εταιρειών Harley-Davidson, Victory και Indian, προσφέροντας επίσης και ανταλλακτικά για βελτίωση των επιδόσεων.

Η συνεισφορά του Arlen Ness στην αμερικανική ιστορία της μοτοσυκλέτας είναι πολύ σημαντική. Ο ίδιος, είχε γράψει κάποια στιγμή σε ένα post στο facebook:

“Η ενασχόληση μου με την μοτοσυκλέτα, ήταν μια υπέροχη “βόλτα”. Όλη μου η ζωή, από τότε που μπήκα στον χώρο, άλλαξε προς το καλύτερο. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, έγινα φίλος με πολλούς από αυτούς. Μπορώ να πάω οπουδήποτε και να συναντήσω φίλους. Πραγματικά, όλο αυτό, ήταν κάτι το υπέροχο!”

RIP Arlen Ness 12/07/1939 – 22/03/2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 12:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon