.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 16:46

Tacita T-Race Rally: 120.000 χιλιόμετρα εξαντλητικών δοκιμών

Είναι αξιόπιστη μια ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα Rally;

Σύμφωνα με την Tacita, την εταιρεία κατασκευής hi-end ηλεκτροκίνητων μοντέλων, με έδρα την πόλη του Τόρινο της Ιταλίας, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ΝΑΙ! Έχουν μάλιστα αποδείξεις για αυτό.

Πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκε ένα σύνολο δοκιμών, κατά το οποίο το ποιο νευραλγικό και κοστοβόρο για αντικατάσταση  στοιχείο μιας ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας, η συστοιχία των μπαταριών της, δοκιμάστηκε σκληρά επί 120.000 χιλιόμετρα, χωρίς να παρουσιάσει μεταβολές στην χωρητικότητα της και στους χρόνους φόρτισης – εκφόρτισης.

Οι μπαταρίες αυτές, έχουν γράψει  χιλιάδες χιλιόμετρα σε  Rally, αφού η Tacita, ήταν η πρώτη εταιρεία που συμμετείχε με ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα σε  αυτό το πεδίο αγώνων, με το ντεμπούτο ενός πρωτότυπου “racing” μοντέλου, να γίνεται το 2008, στο Merzouga Rally του Μαρόκο.

Αυτές οι μπαταρίες αλλά και άλλα επί μέρους τμήματα της μοτοσυκλέτας, όπως το κιβώτιο ταχυτήτων (ναι τα Tacita έχουν μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων) τοποθετήθηκαν στην συνέχεια σε άλλα πρωτότυπα, με την δοκιμή τους να συνεχίζεται σε διαμετρικά αντίθετες αλλά πάντα σκληρές συνθήκες, όπως το Hard AlpiTour  και το Winter Heroes.

Mετά από οκτώ χρόνια συνεχόμενων δοκιμών, οι μπαταρίες ολοκλήρωσαν 1700 κύκλους φόρτισης και –σύμφωνα με την Tacita- η απόδοση τους είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της αρχικής τους κατάστασης. Οι Ιταλοί κάνουν λόγο πως ακόμα και αν ολοκληρωθούν υπερδιπλάσιοι κύκλοι φόρτισης (4.000) η χωρητικότητα των μπαταριών, δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 80%.

Aκολουθεί video απο την συμμετοχή της Tacita στο Merzouga Rally το 2012 

 

Την επίσημη σελίδα της Tacita, μπορείτε να την επισκεφθείτε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 16:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Benelli Test Ride 2019 Βίντεο – Ο περίεργος κόσμος του One Moto Show »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon