.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 15:29

Ποινή φυλάκισης για τον Giovanni Castiglioni της MV Agusta

To δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για φοροδιαφυγή

Δεκατέσσερις μήνες φυλάκισης επέβαλε το ιταλικό δικαστήριο στον ιδιοκτήτη της MV Agusta, Giovanni Castiglioni, γιο του Claudio Catiglioni. Ο επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή, αφού τεχνηέντως και δίνοντας ψευδή στοιχεία, δεν κατέβαλε στο κράτος ποσά 175.000 και 180.000 ευρώ, για τις χρονιές 2014 και 2015 αντιστοίχως.

Ο Castiglioni, προκειμένου να αποφύγει την φορολόγηση του, είχε ψευδώς δηλώσει ότι την περίοδο εκείνη κατοικούσε στην Ελβετία και μάλιστα φρόντιζε ώστε να πληρώνει λογαριασμούς, να έχει συνδρομή καλωδιακής τηλεόρασης και να γεμίζει τακτικά το ψυγείο με φαγητό στην υποτιθέμενη μόνιμη κατοικία του εκτός Ιταλίας, προκειμένου το σενάριο να είναι πιστευτό. Ωστόσο κατόπιν έρευνας που διεξήχθη από την ιταλική δίωξη οικονομικού εγκλήματος, αποδείχθηκε ότι τελικά ζούσε στο Varese της Ιταλίας, μαζί με την οικογένεια του. 

Αυτός ήταν ο επίλογος μια δικής ή οποία είχε ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο, με τους κατήγρους να ζητάνε αρχικά ποινή φυλάκισης δύο ετών, κάτι το οποίο αρνήθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, επιβάλλοντας τελικά 14 μήνες. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 15:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon