.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 14:25

Προσοχή, πωλούνταν ανταλλακτικά από ανακλήσεις, στο e-bay

Σύλληψη και καταδίκη του Βρετανού, που είχε στήσει το “κόλπο”

Τρόμπες φρένων με κατασκευαστικό ελάττωμα πουλούσε Βρετανός, μέσω της γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας αγοραπωλησιών, e-bay. Οι συγκεκριμένες τρόμπες, αποτελούσαν μέρος του stock της μεγάλης ανάκλησης που είχε κάνει η Suzuki το 2013 στα μοντέλα GSX-R 600, GSX-R 750 και GSX-R 1000.

Οι τρόμπες αυτές, ανακλήθηκαν λόγω του ελαττωματικού τους εμβόλου και της αδυναμίας τους να αποβάλλουν την υγρασία που σχηματιζόταν εντός του κυκλώματος των φρένων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα σπογγώδη αίσθηση στην μανέτα και μειωμένη ισχύ πέδησης.

Συνολικά, 30.000 μοτοσυκλέτες ανακλήθηκαν στην Βρετανία για την επιδιόρθωση του προβλήματος, με αντικατάσταση της ελαττωματικής τρόμπας.

Τα “επηρεαζόμενα” μοντέλα ήταν τα:

GSX-R600 - K4, K5, K6, K7, K8, K9, L0, L1, L2 , L3

GSX-R750 - K4, K5, K6, K7, K8, K9, L0, L1, L2, L3

GSX-R1000 - K5, K6, K7, K8, K9, L0, L1, L2, L3

 Ο James Read, που στο e-bay εμφανιζόταν ως πωλητής με την ονομασία “isabella0107”, πούλησε συνολικά 99 ελαττωματικές τρόμπες φρένων, προς 60 λίρες έκαστη, από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και το Νοέμβριο του 2017, τόσο στην Βρετανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

04 Recalled parts dangerous 
Αυτή είναι η ελαττωματική τρόμπα που ανακλήθηκε. Ο σύνδεσμος με το δοχείο του υγρού φρένων είναι στο πλάι. 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει όμως το πώς κατάφερε ο δράστης να αποκτήσει αυτό το stock των ανταλλακτικών που προέρχονταν από ανάκληση. Ο Read, εργαζόταν σε αποθήκη ανταλλακτικών ενός αντιπροσώπου μοτοσυκλετών στην Βρετανία, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συγκέντρωσε τις τρόμπες από εκεί. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, αγόρασε τις ελαττωματικές τρόμπες, μαζί με πολλά άλλα ανταλλακτικά, από μια μάντρα η οποία έκλεινε και εκποιούσε το stock της.

02 Recalled parts dangerous 1
Αυτή είναι η τρόμπα αντικατάστασηςΟ σύνδεσμος με το δοχείο του υγρού φρένων είναι στο πάνω μέρος. 

Παρά το ότι αρχικά κατέθεσε πως δεν γνώριζε ότι οι τρόμπες ήταν ελαττωματικές, στην συνέχεια ανασκεύασε και δήλωσε πως είχε επίγνωση του γεγονότος, αλλά είχε φροντίσει να τις επισκευάσει, πριν τις διαθέσει προς πώληση.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ένας ιδιώτης που έψαχνε στο e-bay, αναγνώρισε ότι οι τρόμπες φρένων που πουλούσε ο Read, ανήκαν στην ελαττωματική παρτίδα που είχε ανακληθεί. Οι τρόμπες αυτές, έχουν ως χαρακτηριστικό την πλάγια σύνδεση τους με το δοχείο των υγρών φρένων, ενώ οι μη-ελαττωματικές τρόμπες αντικατάστασης, έχουν τον συγκεκριμένο σύνδεσμο, στο πάνω μέρος τους.

O Read, καταδικάστηκε πριν λίγες ημέρες για 9 αδικήματα σχετιζόμενα με απάτη, με την ποινή να είναι 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή, 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας και 5.000 λίρες χρηματικό πρόστιμο.

Πηγή: BikeSocial.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 14:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon