.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 13:08

Bel & Bel Z-One: Moνόροδη Vespa με gyro – ισορροπία

Μια κλασική προσέγγιση στην αστική μετακίνηση

Η Bel & Bel είναι μια ισπανική εταιρεία ικανή να εξαφανίσει τραπεζικούς λογαριασμούς και κομποδέματα σε χρόνο dt. Aπατεώνες; Όχι, απλά κατασκευαστές υπέροχων δημιουργιών για τους petrol heads της οικουμένης. Μέρη από κλασσικά αυτοκίνητα και δίτροχα μετατρέπονται σε χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, όπως καρέκλες γραφείου από ποδιές Vespa, πάγκους μπαρ από VW T1 και άλλα τέτοια ωραία.

Τελευταία όμως έχει κάνει το βήμα από το στατικό στο κινούμενο,  περνώντας στον χώρο του mobility, με αστικό και πράσινο προσανατολισμό. Μια από τις δημιουργίες που εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο, είναι και το μοντέλο Z-One. Πρόκειται για ένα μονόροδο ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο αναπαράγει πιστά τις γραμμές των κλασσικών Vespa, με την σέλα μάλιστα, να είναι αυθεντική εποχής.

Η ισορροπία επιτυγχάνεται μέσω γυροσκοπίων, η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το όχημα είναι 35 χλμ./ώρα και η αυτονομία 45-60 χιλιόμετρα. Την ισχύ την παρέχει ένας ηλεκτροκινητήρας 1000W, ο οποίος τροφοδοτείται ενεργειακά από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Αντίστοιχα οχήματα στην γκάμα της Bel & Bel είναι το Z-Scooter, τύπου “segway” με κοστούμι επίσης Vespa και το Movi Tricyle, ένα τρίκυκλο μεταφορικό με trailer, εμπνευσμένο από VW T1. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ΕΔΩ

Ακολουθεί ένα video του Z-One σε δράση       

Φωτογραφίες





Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 13:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon