.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 10:36

Έρχονται τα ηλεκτρονικά διόδια – Έτοιμα το 2019

Αναλογική χρέωση, βάση της διανυθείσας απόστασης

Στην τελική φάση του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου περάτωσης του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, βρίσκονται πέντε κατασκευαστικές εταιρείες κα το Υπουργείο Υποδομών.

Η εξαγγελία του έργου αυτού είχε γίνει πριν από ένα χρόνο όπως μπορείτε να διαβάσετε σχετικά ΕΔΩ και προέβλεπε τον εκσυγχρονισμό  του υπάρχοντος συστήματος διοδίων με αλλαγές στις υποδομές και στον τρόπο λειτουργίας, όπως επίσης προέβλεπε και τον εξορθολογισμό στις χρεώσεις, οι οποίες θα γίνονται πλέον βάση της απόστασης που διανύει ένα όχημα σε έναν οδικό άξονα.

Πλέον είναι διαθέσιμες πρόσθετες πληροφορίες για τον τρόπο αλλά και για τα συστήματα που θα χρησιμοποιούνται προκειμένου να πραγματοποιείται αυτόματα ο εντοπισμός των σημείων εισόδου – εξόδου των οχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, τα βαρέα / επαγγελματικά οχήματα, θα φέρουν έναν πομπό και μέσω δορυφορικού συστήματος  εντοπισμού, θα παρακολουθείται η θέση και η πορεία τους, ενημερώνοντας αντιστοίχως τις βάσεις δεδομένων των οδικών αξόνων.

Για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα, ο εντοπισμός των σημείων εισόδου – εξόδου θα γίνεται μέσω καταγραφής του αριθμού κυκλοφορίας (από κάμερες) και στην συνέχεια η πληρωμή του ανάλογου της απόστασης που έχει διανυθεί, τέλους διοδίων, θα μπορεί να γίνεται μέσω “φορτισμένων” πομπών, μέσω ανέπαφης συναλλαγής με κάρτες ή ακόμα και με αυτόματη χρέωση σε συνδεδεμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Το σύστημα αυτόματων – ηλεκτρονικών διοδίων με αναλογική χρέωση, αναμένεται  να τεθούν σε λειτουργία, στα τέλη του 2019 σε όλους τους σύγχρονους οδικούς άξονες της χώρας, πλην της Αττικής Οδού και των ζεύξεων Ρίου – Αντιρρίου και Πρεβέζης – Ακτίου,  όπου δεν θα ισχύει η αναλογική, βάση των χιλιομέτρων χρέωση αλλά η πληρωμή θα γίνεται επίσης με τον ίδιο τρόπο.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 10:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon