.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 16:44

Video – Εμβολισμοί στα scooter κακοποιών από τα περιπολικά

Το τελευταίο μέτρο για την πάταξη της εγκληματικότητας στην Βρετανία

Η μάστιγα, γιατί περί αυτού πρόκειται, της εγκληματικότητας από τις περιβόητες “συμμορίες με τα scooter” στην Βρετανία, παρά το ότι έχει σημειώσει μείωση σε περιστατικά το 2018, συνεχίζει να αποτελεί ένα μείζων κοινωνικό πρόβλημα. 

Νεαροί αναβάτες εποχούμενοι σε scooter, επιδίδονται καθημερινά σε εγκληματικές ενέργειες παντός είδους, με τις πρακτικές τους να περιλαμβάνουν πολλές φορές και μέσα τα οποία απειλούν άμεσα την ζωή των πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι επιθέσεις με οξύ, το οποίο οι κακοποιοί έριχναν στο πρόσωπο των θυμάτων τους!

Η λονδρέζικη αστυνομία έχει εφαρμόσει πολλές τακτικές για την αντιμετώπιση των συμμοριών αυτών, από απλές και προφανείς, όπως την αύξηση των περιπολιών, μέχρι πολύ δυναμικές, όπως την χρήση σχαρών με καρφιά για την ακινητοποίηση των κακοποιών σε μπλόκα ή ακόμα και πολύ προχωρημένες και… διαισθητικές.

Μέχρι πρότινος, απαγορευόταν στους αστυνομικούς να συνεχίσουν μια καταδίωξη αν αυτή έθετε σε κίνδυνο την ζωή του αναβάτη, ενώ ακόμη και στην περίπτωση που οι συνθήκες το επέτρεπαν, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το περιπολικό αδυνατούσε να ακολουθήσει τα scooter, τα οποία είχαν φυσικά ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα ευελιξίας στο πολυσύχναστο και δαιδαλώδες αστικό οδικό δίκτυο του Λονδίνου. 

Το τελευταίο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση όμως, αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων στην Βρετανία. Η αστυνομία, πήρε το “πράσινο φως” λοιπόν, για να εμβολίζει τους  καταδιωκόμενους κακοποιούς που οδηγούν scooter, ως ένα άμεσο και σίγουρα αποτελεσματικό μέτρο για την ακινητοποίηση τους.

met1
(η φωτογραφία που παραθέτουμε με τo περιπολικό να έχει αποτυπωμένο τον αριθμό των scooter που έχει “καταρρίψει”,  αποτελεί προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας και δεν είναι πραγματική)  

Την τακτική αυτή, μπορούν να την εφαρμόσουν μόνο ειδικά εκπαιδευμένα πληρώματα περιπολικών που συνιστούν την ομάδα “Skorpion”. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πάντως ότι η κοινή γνώμη τάσσεται σαφώς υπέρ του μέτρου αυτού, ενώ η αρχική δυσπιστία ως προς την αποτελεσματικότητα αλλά και την εφαρμογή, κάμφθηκαν, όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία της νέας αυτής τακτικής: 2.000 εμβολισμοί, οι οποίο οδήγησαν σε 736 συλλήψεις

Δείτε το video που ακολουθεί και κρίνετε από μόνοι σας.




 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 16:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon