.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 12:09

Λάσπη στον τάφο του αγωνιζόμενου Dan Hegarty

Είχε χάσει τη ζωή του το 2017 στο Macau GP

Στις 18 Νοεμβρίου του 2017, ο Βρετανός αγωνιζόμενος Dan Hegarty είχε σκοτωθεί σε ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Macau Motorycle Grand Prix. Ένα χρόνο μετά, η οικογένεια επισκέφτηκε τον τάφο του, για να διαπιστώσει πως εκείνος ήταν καλυμμένος με έναν τεράστιο σωρό από λάσπη.

Ο 31χρονος Hegarty είχε τραυματιστεί σοβαρά στην διαβόητη «στροφή του ψαρά» (Fisherman’s bend) στο Μακάο, ενώ αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του, αφήνοντας πίσω του τη γυναίκα και τα δυο του παιδιά.

Ο Dan Hegarty συμμετείχε παλαιότερα στο Virgin Yamaha R6 Cup και στο βρετανικό πρωτάθλημα ταχύτητας στην κατηγορία Superstock 1000. Είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Isle of Man TT το 2011, όπου και εντυπωσίασε με την ταχύτητα του. Αργότερα προσχώρησε στην εργοστασιακή ομάδα της Norton, δίνοντας στην φίρμα το καλύτερο αποτέλεσμα τους το 2013.

dan hegarty 2

Ο Hegarty πήρε το Privateers Trophy το 2016 στο ΙΟΜΤΤ, ενώ είχε γυρίσει με 128 μίλια την ώρα.

Ήταν εξαιρετικός μηχανικός, και ιδιοκτήτης της RTR Motorcycles στο Bingham.

Μετά τον θάνατο του, η οικογένεια του μπήκε σε περιπέτειες, καθώς αρχικά η ασφαλιστική εταιρεία αρνούταν να πληρώσει, καθώς το δυστύχημα είχε γίνει εκτός Ευρώπης, όμως τελικά άλλαξαν γνώμη και αποζημίωσαν τη χήρα και τα ορφανά παιδιά του Hegarty.

Τώρα, ένα χρόνο μετά το ατύχημα του, η οικογένεια του Dan επισκέφτηκε τον τάφο του, για να διαπιστώσει πως πάνω του υπήρχε ένας μεγάλος σωρός από λάσπη!

Το σοκ για την οικογένεια ήταν μεγάλο, ενώ αργότερα ανακάλυψαν πως οι δράστες ήταν… το προσωπικό του νεκροταφείου, που «ετοίμαζαν έναν νέο τάφο», και κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας, πέταξαν όλη τη λάσπη στον τάφο του Hegarty.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Bingham, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, αναφέροντας πως θα επανεξετάσει τις διαδικασίες ταφής στο νεκροταφείο της πόλης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 12:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon