.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 11:45

Πωλείται πειραματικό υβρίδιο μοτοσυκλέτας και χορτοκοπτικού

Κι όμως φτιάχτηκε, κυκλοφορεί και ψάχνει τον τρίτο ιδιοκτήτη του

Πάμε μια βόλτα στην πόλη Strasburg, κοντά στο Denver, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Colorado στις Η.Π.Α. Εκεί λέει η αγγελία στο Craigslist πως κατοικοεδρεύει αυτό το πράσινο υβρίδιο καλικατζάρου με ξεβαμμένο δράκο του Κόμοντο, ή μοτοσυκλέτας με μηχανή του γκαζόν – ή ό,τι άλλο βλέπει η δική σας φαντασία.

Η στυγνή πραγματικότητα λέει πως κάποτε στο μακρινό 1992 αυτό το κατασκεύασμα ξεκίνησε τη ζωή του σε μια γραμμή παραγωγής της Kawasaki ως τετρακύλινδρο Ninja 250. Δίκυκλο κανονικό. Αγοράστηκε από έναν κύριο που στην πορεία «αναβάθμισε» το μπροστινό του σε μορφή trike χρησιμοποιώντας μέρη από ποιος ξέρει τι, καρτ, γουρούνα, ίσως και μιας χορτοκοπτικής μηχανής – μείον τη λεπίδα.

Αφού του έβγαλε κανονικά πινακίδα, προφανώς ο ιδιοκτήτης του το χάρηκε ως το τέλος της ζωής του, πριν η χήρα του το βγάλει για πούλημα.

Ο δεύτερος ιδιοκτήτης του, όχι μόνο εκτίμησε τις ιδιαίτερες αρετές του, αλλά αποφάσισε να προσθέσει και μια προσωπική γεύση με την υπογραφή του γούστου του. Αγόρασε λοιπόν άφθονη μπογιά που θα περιγράφαμε ως «πράσινο του γκαζόν» και έβαψε ό,τι βρήκε μπροστά του: κινητήρα, τιμονόπλακες και όλα τα πλαστικά.

00O0O iksB3mZN2ZN 1200x900

Α ναι, σας είπαμε πως αρχικά ήταν ένα μαύρο Ninja;

Ό,τι δεν έφτασε η μπογιά να πρασινίσει, το έβαψε άσπρο (εξάτμιση) και κόκκινο (πίσω ζάντα, μπρος κέντρα τροχών). Και τώρα, περήφανος και χορτασμένος από τα χρόνια μαζί του, ο δεύτερος ιδιοκτήτης του το έβαλε αγγελία προς άγραν του τρίτου τυχερού που θα περάσει χρόνο στην – παραδόξως όχι πράσινη – σέλα του, απολαμβάνοντας ένα μπροστινό που σχεδιάστηκε για να κόβει χόρτα πριν αρχίσει να κόβει βόλτες.

Λοιπόν, έχουμε καθαρά και πλήρη χαρτιά, καλή μηχανολογική κατάσταση, μόνο $1,200, ήτοι ένα χιλιαρικάκι γιούρος και κάτι ψιλά. Βάζεις μετά και μια λεπίδα μπροστά κι αρχίζεις την απόσβεση από την ίδια μέρα που το πήρες.

Τεφαρίκι, κελεπούρι, ταμάμ και άλλες τούρκικες λέξεις.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 11:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon