.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 13:05

Anvil Motorcycles Koz – Το Custom του παιδιού

Η φαντασία δεν έχει ηλικία

Η Ιταλική Anvil Motociclette έχει ήδη χτίσει ένα δυνατό όνομα στη γειτονική μας χώρα με τις custom δημιουργίες της, αλλά αυτή τη φορά το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Καθώς οι άνθρωποί της έκαναν τη βόλτα τους προς αναζήτηση παρατημένων ή μεταχειρισμένων μοτοσυκλετών που μπορούσαν να αγοράσουν για ένα από τα επόμενα σχέδιά τους, βρέθηκαν μπροστά σε ένα παιδικό Italjet M5A, ένα παλιό δίχρονο 50άρι mini bike με αυτόματη (φυγοκεντρική) μετάδοση που παραγόταν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές της επόμενης – ενώ είχε εισαχθεί και στις Η.Π.Α. με το λογότυπο της Indian.

Anvil Motorcycles Koz 50cc Kids Scrambler BIGS 02

Το μικρό αυτό μοτοσυκλετάκι τράβηξε το βλέμμα του Phonz και του Marco (ιδιοκτήτες της Anvil) και φυσικά το αγόρασαν για να δουλέψουν πάνω του.

Το αποτέλεσμα, όμως βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι ένα vintage χωματερό παιδικό μοντέλο με αρκετή δουλειά στο εμφανισιακό κομμάτι και φυσικά πλήρως αποκατεστημένο στην αυθεντική του μηχανολογική κατάσταση. Μάλιστα, η αισθητική της μοτοσυκλέτας βασίστηκε σε ένα περσινό σχέδιο της Anvil για το Ducati Scrambler 400 ενός πελάτη της (στη φωτό που ακολουθεί).

anvil scrambler 400

Το ονόμασαν Koz και τους ήρθε βολικότατα την κατάλληλη στιγμή που ένας φίλος τους αναζητούσε μοτοσυκλέτα για τον μικρό του γιο, ο οποίος πλέον μοστράρει στους φίλους του το απολύτως μοναδικό και εντελώς προσωπικό του mini bike, ενώ πρόκειται να το τρέξει και σε αγώνες για λογαριασμό της Team Anvil.

Anvil Motorcycles Koz 50cc Kids Scrambler BIGS 08

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 13:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « H Harley-Davidson επεκτείνεται στη Silicon Valley Yamaha TDM 1200 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon