.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 10:20

Ducati 1199 Panigale Superbike - Πήρε βραβείο

 


“H Ομορφότερη της Έκθεσης”

 



H νέα Superbike της Ducati, η 1199 Panigale που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 69η Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο της Ιταλίας απέσπασε το Βραβείο της «Ομορφότερης Μοτοσυκλέτας της Έκθεσης». Πάνω από 13.800 ενθουσιώδεις επισκέπτες που πέρασαν από την έκθεση έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία που οργανώθηκε από το Ιταλικό περιοδικό μοτοσυκλέτας “Motociclismo”.H 1199 Panigale συγκέντρωσε το απίστευτο ποσοστό του 53.4% της ψηφοφορίας με την MV Agusta F3 να ακολουθεί με 17% και την Husqvarna Nuda 900R να έρχεται τρίτη με 3%   

Η απονομή

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε την τελευταία από τις έξι ήμερες της δημοφιλέστερης μοτοσυκλετιστικής έκθεσης που προσέλκυσε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους στον φιλόξενο και ευρύχωρο εκθεσιακό χώρο της Fiera στο Μιλάνο.  H απονομή πραγματοποιήθηκε από τους Pierfrancesco Caliari, Γενικό Γραμματέα της Διοργανώτριας Αρχής των ANCMA/EICMA, και τον  Piero Bacchetti  πρόεδρο της εκδοτικής “Edisport” στον Gianadrea Fabbro, Υπεύθυνο της Σχεδιαστικής Ομάδας της Ducati και δημιουργό της απίστευτης νέας μοτοσυκλέτας. Η ανάδειξη της 1199 Panigale ως  “Ομορφότερη Μοτοσυκλέτα της Εκθεσης”  είναι η ανταμοιβή της Ducati για τη συνεχή και αδιάκοπη προϊοντική εξέλιξη και έρχεται να επιστεγάσει την ανακοίνωση του εργοστασίου πως το έτος 2011 αποτέλεσε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην Ιστορία της Ducati

Σχεδιασμένη και κατασκευασμένη στο Borgo Panigale, το διάσημο προάστιο της Μπολόνια όπου εδρεύει το εργοστάσιο, η βραβευμένη 1199 Panigale με τεχνολογία αιχμής συνδυάζει τον πιο δυνατό δικύλινδρο κινητήρα παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ παγκοσμίως με το πλαίσιο τύπου Monocoque. Αποτέλεσμα: 195Hp με συνολική μάζα μόλις 164 kgr.               

Έργο τέχνης

Με το πάτημα ενός κουμπιού, επιλέγεται ανά πάσα στιγμή  ο τρόπος οδήγησης της μοτοσυκλέτας μέσω του γνωστού πλέον Ducati Riding Mode συνδυάζοντας επτά τεχνολογίες αιχμής. Το sport σύστημα ABS τελευταίας γενιάς, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης της Ducati (DTC), το σύστημα της ηλεκτρονικής ρύθμισης της ανάρτησης (DES), το σύστημα γρήγορων αλλαγών των ταχυτήτων (DQS -Ducati Quick-Shift), ο νέος αγωνιστικής προέλευσης  έλεγχος της πέδησης μέσω του κινητήρα (EBS- Engine Brake Control), ο ηλεκτρονικός έλεγχος του γκαζιού Ride-By-Wire (RbW), αλληλεπιδρούν μεταξύ τους κατ’ επιλογή ανάλογα με την διάθεση του αναβάτη και του παρέχουν όλα τα απαραίτητα  ηλεκτρονικά βοηθήματα για να μπορεί να την οδηγήσει στα όρια με ασφάλεια. Ακόμα και η έγχρωμη οθόνη τεχνολογίας TFT (Thin Film Transistor) μεταβάλλεται ώστε να εναρμονίζεται με το περιβάλλον του αναβάτη.

Έργο τέχνης οπτικά  σε συνδυασμό με την εφαρμογή όλης της τελευταίας τεχνολογίας και με διατήρηση όλων των χαρακτηριστικών της «οικογενειακής» παράδοσης, αποτελεί μια γνήσια Ducati. Η σχεδίαση δε θυσιάστηκε στο βωμό των επιδόσεων και των τεχνολογιών άλλα αντίθετα το πάντρεμα αυτών των χαρακτηριστικών συντέλεσαν στην δημιουργία μιας καθαρόαιμης «Ιταλίδας» Superbike. Απόλυτη στην πίστα αλλά τιθασευμένη στο δρόμο, η νέα Superbike αποτελεί πραγματική επανάσταση και θα αποτελέσει βάση έμπνευσης ολόκληρου του μοτοσυκλετιστικού στερεώματος.

Η Διεθνής Έκθεση Μοτοσυκλέτας (EICMA 2011) σηματοδότησε επίσημα την εκκίνηση παραγωγής της ριζοσπαστικής  1199 Panigale, 1199 Panigale S και της σημαιοστολισμένης 1199 Panigale S Tricolore. Η Tricolore φέρει υπερήφανα το κόκκινο, το λευκό και το πράσινο της Ιταλικής σημαίας υπογραμμίζοντας την “Made in Italy” καταγωγή της και τιμώντας παράλληλα την 150η επέτειο της ένωσης της Ιταλίας. Και οι τρείς εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες από τις αρχές του 2012.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 12:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon