.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 14:18

Harley-Davidson: Αισθητήρες μετρούν τον βαθμό εγρήγορσης του αναβάτη

Αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων

Όλο και πληθαίνουν οι ειδήσεις σχετικά με την εφαρμογή αυτόνομων συστημάτων ασφαλείας και στις μοτοσυκλέτες. Μετά από τις Ducati και KTM, που σκοπεύουν να παρουσιάσουν μοτοσυκλέτες με ενσωματωμένα radar απόστασης (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ), ήρθε η σειρά της Harley-Davidson να ανακοινώσει ότι εργάζεται σε μια εφαρμογή αυτόνομου συστήματος.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα σχέδια της εταιρείας αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα, θα αποτελέσει προαιρετικό εξοπλιστικό στοιχείο στα μοντέλα του 2019. Μια σειρά από αισθητήρες θα είναι τοποθετημένοι σε grip, σέλα, μαρσπιέ, πίνακα οργάνων, ακόμα και στο εσωτερικό του κράνους και θα “παρακολουθούν” τον αναβάτη, εκτιμώντας τον βαθμό εγρήγορσης του και την δυνατότητα του να αντιδράσει γρήγορα αν εντοπίσει κάποιο κίνδυνο.

Σε περίπτωση που το διαγνωστικό σύστημα καταγράψει ότι ο αναβάτης είναι σε φάση… “πέρα βρέχει”, τότε θα δίνει μις πρώτη οπτική ειδοποίηση αναβοσβήνοντας σχετικές λυχνίες. Αν ο αναβάτης συνεχίσει να παραμένει απαθής, τότε το σύστημα θα επιβραδύνει αυτόματα την μοτοσυκλέτα, εφαρμόζοντας πίεση στα φρένα.

Πέραν αυτού, όμως, το συγκεκριμένο σύστημα θα έχει την δυνατότητα να συνδράμει επίσης, εφαρμόζοντας πρόσθετη ισχύ σε περίπτωση που ο αναβάτης επιβραδύνει απότομα αντιλαμβανόμενος κάποιον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 14:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon