.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 15:29

Manta5, ηλεκτρικό πετάλι πάνω στο νερό

Υδροπτέρυγο ποδήλατο με υποβοήθηση

Προέρχεται από τη Νέα Ζηλανδία, ονομάζεται Manta5 και είναι ένα πανάλαφρο υδροπτέρυγο (hydrofoil) που σου επιτρέπει να κινείσαι κάνοντας πετάλι πάνω από το νερό.

Κατασκευάζεται από αεροπορικού τύπου κράμα αλουμινίου και διαθέτει πτερύγια από ανθρακόνημα. Στο κέντρο του είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτρικό κινητήρα κεντρικής τριβής ποδηλάτου με ισχύ 400W, ο οποίος είναι εκεί για να υποβοηθά στα πετάλια που είναι η πραγματική κινητήρια δύναμή του.

manta5 hydrofoil 6

Με συνολικό βάρος 22 κιλά και μέγιστο μήκος γύρω στα δύο μέτρα, το Manta5 φορτώνεται σχετικά εύκολα για να το μεταφέρεις στη θάλασσα και εκεί η ηλεκτρική του υποβοήθηση θα συνεισφέρει για περίπου 80 λεπτά κίνησης στο νερό με ταχύτητες ως 14 km/h.

Το Manta5 δεν έχει βγει ακόμη στην παραγωγή, με την εταιρεία που το κατασκευάζει να δηλώνει πως οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για τις αρχές του 2019. Στο μεταξύ, έχει ήδη ανοίξει τη φόρμα προπαραγγελιών για ενδιαφερόμενους πελάτες – αν και ακόμη δεν υπάρχει καθορισμένη τιμή.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσει ο ενδιαφερόμενος το email του για να εκδηλώσει ενδιαφέρον, κάτι που του εξασφαλίζει τη θέση του στη σειρά παραδόσεων – όταν αυτές αρχίσουν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 15:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon