.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 13:33

CanguRo: Ηλεκτρικό, ρομποτικό και αυτόνομο τρίκυκλο

Υπόσχεται να μας κάνει να ξεχάσουμε να περπατάμε

Αν το όνομα σας θυμίζει καγκουρό, δεν είναι τυχαίο. Όποιος βάφτισε αυτό το κατασκεύασμα επέλεξε το όνομα γιατί, λέει, μοιάζει με καγκουρό. Οκ.

Το CanguRo είναι ένα πειραματικό δημιούργημα του εργαστηρίου Future Robotics (FuRo) του πανεπιστημίου Chiba Institute of Technology στην Ιαπωνία. Πρόκειται για ένα τρίκυκλο που μπορεί να πλαγιάσει (leaning three-wheeler), εφοδιασμένο με ηλεκτρικό κινητήρα που μπορεί να πιάσει ταχύτητα ως 10 km/h. Οδηγείται ως μοτοσυκλέτα, ενώ η γκαζιέρα του μπορεί να περιστραφεί και ανάποδα, για όπισθεν κίνηση.

Ως εδώ όλα δείχνουν λίγο-πολύ συνηθισμένα. Ωστόσο το CanguRo μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. Κατ’ αρχήν, μπορεί να κινηθεί αυτόνομα. Το καλείς μέσω εφαρμογής τηλεφώνου και έρχεται εκεί που βρίσκεσαι, το καβαλάς, το πας όπου θες και μετά το στέλνεις πίσω.

Η ικανότητά του να κινείται μόνο του έχει κι άλλη χρησιμότητα. Μπορείς να το βάλεις να σε ακολουθεί, ανοίγοντας νέους δρόμους σε δραστηριότητες όπως λ.χ. τα ψώνια. Θα κάψει καρδιές στις λαϊκές αγορές αυτό το νέο καλάθι. Ειδικά όταν μάθουμε για το νέο του ταλέντο που προς το παρόν βρίσκεται ακόμη στον φούρνο.

Το CanguRo στην επόμενή του έκδοση θα μιλάει κιόλας! Αν δηλαδή το έχεις φορτώσει με 30 κιλά ζαρζαβατικά και άλλες 20 τσάντες σούπερ μάρκετ κι εσύ την έχεις δει τζόκινγκ, το δύσμοιρο μεταλλικό ζωάκι θα μπορεί να σου φωνάζει πως δε σε προλαβαίνει – ή και μπινελίκια, κάτι που θα ήταν αυτονόητο από την έκδοση 1.0.1 αν στην ομάδα που το εξελίσσει βρισκόταν κι ένας Έλληνας.

Ζυγίζει 64 κιλά, διαθέτει ένα εκτενές δίκτυο αισθητήρων και καμερών για να μπορεί να αναλύσει επαρκώς το περιβάλλον τριγύρω του ώστε να κινείται αυτόνομα μα ασφάλεια, αλλά και GPS ώστε να μη χάνεται.

Για τους δημιουργούς του, το CanguRo είναι πρωτίστως μια επίδειξη των ικανοτήτων του εργαστηρίου τους. Πέραν αυτού όμως, αποτελεί το πρώτο μέλος μιας μελλοντικής φαμίλιας ανάλογων μηχανών, η οποία θα ονομαστεί RidRoid και αποσκοπεί στην ενσωμάτωση της ρομποτικής τεχνολογίας με την προσωπική μετακίνηση.

Όπως καταλαβαίνετε, έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 13:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανάκληση KTM 690 Duke 2016 Chaz Davies: Έσπασε την κλείδα του! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon