.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 10:09

Kawasaki – Θα ανανεώσει και το ZX-10R;

 

Mε νέα supersport και superbike οι “πράσινοι” το 2019

Μόλις πριν λίγες ημερές γράφαμε για τις σοβαρές ενδείξεις που σχετίζονται με την παρουσίαση ενός νέου ZX-6R από την Kawasaki και τώρα έχουμε νέα και για την “ναυαρχίδα” των sport μοτοσυκλετών, ΖΧ-10R.

H μοτοσυκλέτα που κυριάρχει στο πρωτάθλημα WSBK, υπέστει την τελευταία της ριζική ανανέωση το 2011 και έκτοτε δέχεται βελτιώσεις που αφορούν κυρίως στην προσθήκη νέων περιφερειακών και ηλεκτρονικών συστημάτων, ενώ αξιοσημειώτη είναι η σχετικά πρόσφατη παρουσιάση της έκδοσης “SE”, με τις ηλεκτρονικά ρυθμιζομενες αναρτήσεις.

Το γεγονός που πυροδότησε τις φήμες σχετικά με την επικείμενη ανανέωση του ZX10R, είναι μια λίστα που κατέθεσε η Kawasaki στην υπηρεσία συγκοινωνιών των ΗΠΑ. Σε αυτή την λίστα, που είναι απαραίτητο να κατατίθεται μια φορά το χρόνο από όλους τους κατασκευαστές, δίδεται η αποκωδικοποιήση των αριθμών πλαισίου και κινητήρων όλων των μοντέλων μιας γκάμας.

Η Kawasaki λοιπόν, κατέθεσε πρόσφατα αυτή την λίστα, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το ZX-10R. Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα, είτε ότι η Kawasaki καταργεί το μοντέλο, ένα απίθανο σενάριο, είτε ότι ετοιμάζει μια ανενέωση και θα καταθέσει συμπληρωματικά τα στοιχεία πλαισίου και κινητήρα, μόλις παρουσιασθεί το νέο μοντέλο.

Η δεύτερη περίπτωση είναι σίγουρα η πιο πιθανή λοιπόν! Δυστυχώς, όμως, πέρα από τις προσθέσεις για την ανανέωση, δεν αποκαλύπτεται τίποτα άλλο σχετικά με αυτή. Υπάρχει μόνο μια πληροφορία, όχι επιβεβαιωμένη, ότι το νέο ZX-10R, θα φέρει στον standard εξοπλισμό του τις “ηλεκτρονικές” αναρτήσεις της έκδοσης SE και άρα οι εκδόσεις για την Ευρώπη θα είναι δύο, ZX-10R και ZX-10RR, με το δεύτερο να είναι το απαραίτητο για την ομολογκασιόν στους αγώνες μοντέλο.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 10:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon