.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 17:30

Honda – Ετοιμάζει café racer με το μοτέρ του… Africa;

 

Φήμες από την Ιαπωνία θέλουν το δικύλονδρο μοτέρ σε νέους ρόλους

Η φιλοσοφία της Honda τα τελευταία χρόνια είναι αυτή της κοινής χρήσης μοτέρ (και πλαισιών) σε περισσότερα από ένα μοντέλα. Μπορεί βέβαια αυτό να μην έχει εφαρμογή στο Goldwing ή στο CBR 1000RR Fireblade, όμως τα δικύλινδρα της σειράς CB και NC, καθώς και τα μοντέλα που μοιράζονται (ή είχαν μοιραστεί τους V4 800 και 1200 κ.εκ. αποδεικνύουν ότι όντως υπάρχει η τάση.

Οι τελευταίες φήμες από την Ιαπωνία λοιπόν, θέλουν άλλο ένα μοτέρ να παίρνει τον ρόλο του “μπαλαντέρ”, εφαρμοζόμενο σε περισσότερα από ένα μοντέλα. Ο λόγος για τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα του Africa Twin, που λέγεται ότι μπορεί να εφαρμοσθεί σε μια café racer υλοποίηση.

Η αλήθεια είναι ότι τα 100 άλογα και τα χαρακτηριστικά απόδοσης αυτού του κινητήρα, θα ταίριαζαν σε πολλές κατηγορίες μοτοσυκλετών και τα café racer, είναι σίγουρα μια από αυτές. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα αποτελέσει πραγματικότητα σε δύο εκδόσεις, μια απλή και μια με DCT, όπως στο Africa, αλλά πιστεύουμε ότι σε ένα café racer, ταιριάζει περισσότερο η χειροποδοκίνητη αλλαγή ταχυτήτων.

Το DCT θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ πιο καλά σε μια άλλη μοτοσυκλέτα που ακούγεται ότι θα φέρει το συγκεκριμένο μοτέρ και αυτό είναι μια νέα έκδοση του cruiser Rebel στα 1000 κ.εκ.!

001 13

Αμφότερες οι πληροφορίες προέρχονται από το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine, που γενικά έχει αποδειχθεί πολύ σωστό στις προβλέψεις του, με μεγάλο ποσοστό επαλήθευσης των φημών που βγάζει στην δημοσιότητα.

Θα δείξει λοιπόν.. ειδικά ένα café racer Honda με 1000 κ.εκ. δεν νομίζουμε ότι θα… “χάλαγε” κανέναν!  

002 10

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 17:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon