.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 17:21

Το φανταστικό cruiser MRV1400 της Mugen

 

Φανταστικό, ως αυτό που ενδεχομένως και να μην υπάρχει

 

Αυτή η είδηση περιέχει στοιχεία πραγματικά, αλλά και κάποιες αρκετά τραβηγμένες υποθέσεις από συνήθεις υπόπτους. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τον περασμένο Μάρτιο η Mugen παρουσίασε στο Tokyo Motorcycle Show έναν αερόψυκτο V2 κινητήρα 1,400 cc. Εκεί εξηγούσε πως αυτός είναι ένα project που δεν αφορά απαραιτήτως μια νέα μοτοσυκλέτα, αλλά τη δημιουργία ενός κινητήρα που θα μπορεί να σταθεί μόνος του στην αγορά και να χρησιμοποιηθεί για custom εφαρμογές, όπως συμβαίνει με τα μοτέρ της Αμερικανικής S&S.

Κάποιοι θυμήθηκαν πως ένα ανάλογο μοτέρ, χωρητικότητας 1,000 cc είχε κάνει την εμφάνισή του πριν μερικά χρόνια από τη Mugen, μόνο που τότε επρόκειτο να φορεθεί σε μια cruiser μοτοσυκλέτα.

Αργότερα διαβάσαμε στον Ιαπωνικό Τύπο πως αυτό το σχέδιο ναυάγησε διότι η μοτοσυκλέτα θα έβγαινε πολύ ακριβή για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες στην αγορά.

Τώρα λοιπόν το όλο θέμα ανακινείται εκ νέου από τον πιο συνήθη ύποπτο, το Ιαπωνικό περιοδικό Young Machine, που μας ενημερώνει πως όχι μόνο το σχέδιο cruiser δεν εγκαταλείφθηκε, μα η Mugen έχει έτοιμο ένα μοντέλο παραγωγής που ονομάζεται MRV1400. Στη συνέχεια ακολούθησε το παραδοσιακό σχεδιάκι έμπνευσης του Ιάπωνα συναδέλφου, για να ταΐσει με εικόνες τα όνειρα του κοινού του.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 17:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon