.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 18:06

BMW R 1200 R Spitfire – Το φλογοβόλο

 

Ένα μοναδικό custom για το Sultans of Sprint

 

Όσο εξαπλώνεται το μικρόβιο του customizing και όσο αυξάνουν σε δημοφιλία οι σχετικές εκδηλώσεις και φεστιβαλάκια, ο θεσμός του Sultans of Sprint – δηλαδή αγώνες επιτάχυνσης (σαν dragster) με τις διάφορες ιδιοκατασκευές – έλκει ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές, προσφέροντας άφθονη δημοσιότητα.

Η ιστορία του συγκεκριμένου Spitfire ξεκινά στην Ελβετία και την ωρολογοποιία TW Steel, η οποία λανσάρει τη νέα της σειρά ACE Spitfire. Επί τη ευκαιρία, λοιπόν, και με δεδομένο πως η συγκεκριμένη εταιρεία διατηρεί στενή σχέση με τα μηχανοκίνητα σπορ χορηγώντας διάφορους επώνυμους κυρίους, όπως ο Mick Doohan, απευθύνθηκε στην επίσης Ελβετική VTR Customs με στόχο να φτιάξουν μια μοτοσυκλέτα που θα βγάζει μάτια προωθώντας έτσι τη νέα σειρά ρολογιών.

Το Spitfire αυτό χτίστηκε πάνω σε ένα BMW R 1200 R και φυσικά αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από τα περίφημα αεροπλάνα της RAF από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η κατασκευή του ήταν μια δύσκολη διαδικασία, καθώς τα αλουμινένια φύλλα έπρεπε να φτιαχτούν στο χέρι και να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα που να παραπέμπει κατευθείαν στα θρυλικά καταδιωκτικά. Η προσπάθεια της VTR για αληθοφάνεια ήταν τόση που απευθύνθηκαν σε ειδικά μαγαζιά στην Αγγλία που διαθέτουν αποθέματα γνήσιων ανταλλακτικών για αεροπλάνα Spitfire από τη δεκαετία του ’40! Από εκεί προέρχονται κάμποσα κομμάτια, όπως τα ρολόγια των οργάνων, διακόπτες κλπ.

5

Για να μπορέσει να αποδώσει τα αναμενόμενα στα Sprint που θα συμμετάσχει, το Spitfire έχει δεχτεί μερικές επεμβάσεις στον κινητήρα του στα όρια που επιτρέπει ο κανονισμός, ανεβάζοντας την απόδοσή του στους 135 ίππους. Σταματά δε με τη βοήθεια ενός σετ φρένων Magura HC1 που περιλαμβάνει ακτινικές δαγκάνες και τρόμπες.

Παράλληλα, για να μακρύνει το μεταξόνιό του ώστε να είναι σταθερότερο στην επιτάχυνση, οι Ελβετοί επενέβησαν μακραίνοντας στο μπροστινό μέρος του πλαισίου – καθώς πίσω ο άξονας της μετάδοσης θα έκανε τις σχετικές μετατροπές πολύ πιο δύσκολες.

Για το τέλος, επειδή η εικόνα είναι βασιλιάς στις μέρες μας, το Spitfire έχει αποκτήσει ένα σύστημα έγχυσης σταγόνων καυσίμου στις εξατμίσεις, ώστε να φτύνει φλόγες – όπως επιβάλλει και το όνομά του άλλωστε. Αυτό ενεργοποιείται με έναν διακόπτη στα χειριστήρια της μοτοσυκλέτας και οι δημιουργοί του σπεύδουν αν ξεκαθαρίσουν πως ο στόχος του είναι “να τρομάξουμε τους ανταγωνιστές μας πριν και μετά τον αγώνα, στη διάρκειά του θα είναι κλειστό”. Δείτε το στο βίντεο παρακάτω σε δράση.

Το Spitfire θα αναλάβει να το τρέξει μια εντυπωσιακής εμφάνισης αναβάτρια, η Amelie Mooseder, ολοκληρώνοντας μια παρουσία που δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει απαρατήρητη από πουθενά.

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 19:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon