.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 11:52

Μεγάλη επένδυση εκατομμυρίων στη Royal Enfield

 

Η μητρική Eicher Motors ταΐζει τις γραμμές παραγωγής της

 

Με δήλωσή του που κάνει τον γύρο των Ινδικών ΜΜΕ σήμερα, ο πρόεδρος της Royal Enfield, Siddharta Lal, ανακοίνωσε πως ο όμιλος Eicher Motors – μέρος του οποίου είναι και η Enfield – θα προβεί σε μια μεγάλη επένδυση που στοχεύει σε αύξηση παραγωγής, εφαρμογή νέων τεχνολογιών και εξέλιξη νέων προϊόντων.

Συγκεκριμένα, περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη διεύθυνση της γραμμής παραγωγής του εργοστασίου στο Vallam Vadagal. Οι εργασίες αρχίζουν άμεσα, με πρώτο στόχο να έχουν ολοκληρωθεί ως το δεύτερο μισό του 2019. Η Royal Enfield θέλει τη νέα γραμμή παραγωγής να είναι σε πλήρη λειτουργία το 2020, παράγοντας περίπου 25,000 μοτοσυκλέτες τον μήνα, με τελικό στόχο η εταιρεία να ανεβάσει τις πωλήσεις της σε 950,000 κομμάτια ετησίως – από περίπου 820,000 το 2017.

Μαζί με αυτήν την επένδυση, η Ινδική εταιρεία σκοπεύει να ρίξει άλλα 62 εκατομμύρια για την ανάπτυξη των γραμμών παραγωγής επαγγελματικών οχημάτων.

Τα χρήματα αυτά προέκυψαν μετά τη λήξη της συνεργασίας της Eicher Motors με την Polaris. Οι δύο εταιρείες είχαν συμφωνήσει το 2012 να εξελίξουν από κοινού ένα μικρό επαγγελματικό τετράτροχο, το Multix, ωστόσο η ανταπόκριση της αγοράς δεν ήταν η επιθυμητή και οι Ινδοί αποφάσισαν να βγουν από αυτή τη συμφωνία μόλις πέντε χρόνια μετά την έναρξή της.

Τα κεφάλαια που εξοικονομήθηκαν θα πάνε προς ενίσχυση των τμημάτων της Eicher που έχουν άμεση ανάγκη, όπως είναι η Royal Enfield, η οποία δεν προλαβαίνει να παράξει αρκετά γρήγορα τις δύο νέες πλατφόρμες κινητήρων που έχει παρουσιάσει τα τελευταία τρία χρόνια, δηλαδή τον LS410 του Himalayan και τον νέο δικύλινδρο 650 που παρουσίασε πέρυσι στο Μιλάνο.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 11:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon