.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 12:33

Artem M9 – Έρχεται το ασφαλέστερο e-scooter του κόσμου;

 

Από την ινδική Artem Energy Future

Η start up ινδική εταιρία μας έρχεται από την πόλη Ahmedabad, της επαρχίας Gujarat της Ινδίας. Όπως όλα δείχνουν θέλει να τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα της δημοσιότητας με το Artem M9, το “ασφαλέστερο ηλεκτρικό scooter του κόσμου” όπως το αποκαλεί και η ίδια.

Προς το παρόν το Artem M9, υπάρχει μόνο στα χαρτιά, ή κάτω από ένα λευκό σεντόνι αν προτιμάτε. Ωστόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι Ινδοί, κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα κάνουν το M9, να ξεχωρίζει, όταν γίνει διαθέσιμο στην αγορά, θα είναι τα Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης που θα φέρει για τον αναβάτη του, τα λεγόμενα και ADAS (advanced driver-assistance systems), για τα οποία μπορείτε να διαβάστε τα πάντα εδώ. Τα εν λόγω συστήματα έχουν κάνει προς το παρόν την εμφάνισή τους μόνο σε αυτοκίνητα, αναμένεται βέβαια να τα δούμε στο μέλλον και στους δύο τροχούς, με την Artem να πιστεύει πως η εφαρμογή τους σε ένα scooter είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει μία εταιρία.

Εκεί που επικεντρώνεται η Artem είναι στα συστήματα προειδοποίησης επερχόμενης σύγκρουσης και αποφυγής επερχόμενης σύγκρουσης που βρίσκονται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο στους τέσσερις τροχούς. Λέτε να δούμε και το πρώτο scooter στον κόσμο που θα φρενάρει για εμάς… πριν από εμάς; Στόχος της ινδικής εταιρίας είναι τα εν λόγω συστήματα να δίνουν “κάλυψη” 360 μοιρών και να “βλέπουν” τουλάχιστον 100 μ. μακριά, ώστε να προειδοποιούν τον αναβάτη τους εγκαίρως.

Άλλα πιο κοινά χαρακτηριστικά του M9, στον κόσμο των ηλεκτρικών, είναι η τελική του που ανέρχεται στα 90 χλμ./ώρα και η αυτονομία του που μπορεί να αγγίζει και τα 100 χλμ. με μία φόρτιση. Το μοντέλο θα φέρει ενσωματωμένο φορτιστή ταχείας φόρτισης, ενώ η μπαταρία του θα μπορεί να αλλαχθεί, μειώνοντας έτσι κατακόρυφα το χρόνο που χρειάζεται να περιμένετε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 15:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon