.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 11:56

Η Indian φέρνει το FTR1200 Custom στο Sultans of Sprint

 

Βολιδοσκόπηση της Ευρωπαϊκής αγοράς για μελλοντική παραγωγή του

 

Πέρυσι στο Μιλάνο η Indian Motorcycle παρουσίασε ένα συναρπαστικό πρωτότυπο, το FTR1200 Custom που βασίζεται στο Flat Track αγωνιστικό που από πέρυσι κυριαρχεί στο Αμερικανικό πρωτάθλημα. Έχοντας ήδη δεχτεί την θερμότατη ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού, οι ιθύνοντες της εταιρείας επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην παραγωγή του.

Για τον σκοπό αυτόν, η Indian ανακοινώνει πως θα φέρει το πρωτότυπό της στη σειρά αγώνων Sultans of Sprint, οι οποίοι έχουν καταστεί πλέον απαραίτητος θεσμός στα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ευρώπης. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, το FTR1200 Custom θα πρέπει να ενταχθεί στην Factory Class.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις αντιδράσεις του κοινού στη μοτοσυκλέτα μας, έτσι το να τους δώσουμε την ευκαιρία να το δουν και να το ακούσουν από πρώτο χέρι στο Sultans of Sprint πραγματικά μας συναρπάζει. Θα το τρέξουμε σε τέσσερεις αγορές-κλειδιά, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία και Γαλλία. Δε βλέπουμε την ώρα να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου στους αγώνες sprint,” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Indian EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), Grant Vester.

Το FTR1200 Custom θα εμφανιστεί στις παρακάτω εκδηλώσεις:

- The Reunion, Monza, Ιταλία, 19-20 Μαΐου
- Bikers Classic, Spa, Βέλγιο, 30 Ιουνίου-1 Ιουλίου
- Glemseck, Γερμανία, 30 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου
- Dandy River’s Festival, Γαλλία, 22-24 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, το FTR1200 Custom θα παρουσιαστεί και ως στατικό έκθεμα στα φεστιβάλ Bike Shed και Wheel & Waves.

Από την ανταπόκριση του κοινού, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο η Indian θα προχωρήσει στην παραγωγή αυτής της νοστιμότατης αγωνιστικής έκδοσης του Scout.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 11:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon