.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 15:35

Δημοπρασία «ολοκαίνουργιου» CZ 250 Enduro του 1973!

 

Τρελό… unboxing! Βρίσκεται στην κούτα για 45 χρόνια! 

Στο Ebay τελείται δημοπρασία ενός κλασικού CZ 250 Enduro του 1973 το οποίο δεν βγήκε ποτέ από την κούτα του, και περιμένει έναν τυχερό… unboxer συλλέκτη για να το βγάλει από το ξύλινο κιβώτιο, και να το συναρμολογήσει, 45 χρόνια μετά την κατασκευή του!

Όταν γράφαμε το άρθρο, στις 27 Μαρτίου 2018, έμεναν μόλις τρεις ημέρες για τη λήξη της δημοπρασίας, με την τιμή της μοτοσυκλέτας στα 5.450 αμερικάνικα δολάρια, μετά από 39 «χτυπήματα».

cz 250 enduro ebay 2

Ας δούμε τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις του δημοπράτη για τη μοτοσυκλέτα.

«Πώς είναι δυνατόν; Μια off-road μοτοσυκλέτα με 45 χρόνια στην πλάτη της, που δεν βγήκε ποτέ από την «κούτα» (σσ. από το ξύλινο κιβώτιο στο οποίο μεταφέρεται στους dealer η μοτοσυκλέτα)! Κατασκευασμένη πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα, εστάλη με πλοίο στις Η.Π.Α. όπου και θα έμενε ανέγγιχτη για όλα αυτά τα χρόνια. Πώς έγινε αυτό;Δεν μπορώ να σας απαντήσω, καθώς δεν γνωρίζω όλη την ιστορία.

cz 250 enduro ebay 7

Αυτό που γνωρίζω είναι πως αγόρασα τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα 10-12 χρόνια πριν, από δημοπρασία του Ebay. Εκείνος μου είπε πως την αγόρασε από οίκο δημοπρασιών, μαζί με αρκετά ανταλλακτικά. Έχει ένα αυτοκόλλητο στο ένα καλάμι, που πιστεύω πως χρησιμοποιήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών. Εγώ δεν άνοιξα το κιβώτιο, και η μοτοσυκλέτα παρέμεινε στην κατάσταση που βλέπετε.

Το τιμόνι, τα φώτα, το κοντέρ, κ.α. είναι όλα τυλιγμένα σε παχύ κερωμένο χαρτί. Όλα τα μεταλλικά εξαρτήματα έχουν ψεκαστεί με αντισκωριακό σπρέι της Cosmoline, ενώ μου είπαν πως αυτό έγινε από το εργοστάσιο. Μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες κάποια μέρη που το σκούπισα για να εκθέσω στον φακό το γυαλιστερό χρώμιο από κάτω. 

cz 250 enduro ebay 13

Η μόνη σκουριά που μπορώ να δω είναι στις ακτίνες. Τα ελαστικά της Barum και το κάλυμμα της σέλας δεν δείχνουν να έχουν φθορές. Η μπαταρία δεν γεμίστηκε ποτέ με υγρά! Δεν άνοιξα ποτέ το ρεζερβουάρ για να δω μέσα του. Επίσης, δεν έχω ανοίξει την τάπα λαδιού των κάρτερ.

Είναι βρώμικη και σκονισμένη από τα 45 χρόνια φύλαξης. Η κούτα βρίσκεται πάνω σε μια μεταγενέστερη βάση με ροδάκια ώστε να μπορεί να μετακινηθεί δίχως να χαλάσει το κιβώτιο. Είμαι σίγουρος πως η κούτα έχει καρφωθεί, και δεν θέλω να τραβήξω και να σπρώξω τα ξύλα, από φόβο μην της κάνω ζημιά.

cz 250 enduro ebay 1

Δεν είμαι σίγουρος για το πώς θα στείλω την κούτα στον πλειοδότη. Ίσως το καλύτερο θα ήταν να την βάλω μέσα σε μια δεύτερη κούτα, και να τη σφραγίσω. Δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, ούτε γνωρίζω αν υπάρχει manual ή κάποια χαρτιά τυλιγμένα κάπου μέσα στο κιβώτιο. Η ευθύνη της αποστολής θα πέσει στον αγοραστή, όμως εγώ θα βοηθήσω όσο μπορώ. Ο πλειοδότης πρέπει να καταθέσει τα λεφτά μέσω paypal στον λογαριασμό μου μέσα σε 24 ώρες από το τέλος της δημοπρασίας.»

Περισσότερα στη σελίδα της δημοπρασίας, ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 15:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon