.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 11:02

Harley-Davidson και Alta Motors ενώνουν τις δυνάμεις τους!

 

Στρατηγική συνεργασία με αντικείμενο τα ηλεκτροκίνητα

Η Harley-Davidson και η Alta Motors, η οποία δραστηριοποιείται στην δημιουργία ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, κυρίως off-road προσανατολισμού, ανακοίνωσαν εχθές (1η Μαρτίου), ότι ξεκινούν μια διευρυμένη και στενή συνεργασία, αντικείμενο της οποίας θα αποτελέσουν –τι άλλο;- οι ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες και η τεχνολογική εξέλιξη αυτών.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική είδηση, καθώς από την μία η Alta αποκτά πρόσβαση σε  ένα τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο (και σε πολλά $$$ κεφαλαίου φυσικά…), ενώ με τη σειρά της η H-D, παίρνει έτοιμη, “στο πιάτο”, την τεχνολογία και τεχνογνωσία της Alta πάνω στις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες.

Δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη βέβαια το γεγονός ότι η Harley-Davidson, επιδεικνύει τόσο ενδιαφέρον για τον… ηλεκτρισμό. Από το 2014, με το Project Livewire, είχε αποκαλύψει τις μελλοντικές της προθέσεις, οι οποίος συγκεκριμενοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο πρόσφατα, όταν ανακοινώθηκε επισήμως, ότι το πρώτο ηλεκτροκίνητο Harley-Davidson, θα βρίσκεται στην παραγωγή το καλοκαίρι του 2019!

Γιατί όμως τόσο ενδιαφέρον για τα ηλεκτροκίνητα,  από μια εταιρεία όπως η Harley-Davidson, της οποίας αυτού του είδους τα οχήματα απέχουν αρκετά από την “παραδοσιακή” φιλοσοφία της;

Απλά, ο κόσμος αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και τα ηλεκτροκίνητα, είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι το μέλλον. Στις ΗΠΑ, και ειδικά σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, που αποτελεί την… μισή αγορά μοτοσυκλετών της χώρας, συντελείται μια στροφή προς αυτού τους είδους τα οχήματα και το ίδιο θα συμβεί πολύ πιο γρήγορα απ΄ όσο πιστεύαμε και στις υπόλοιπες εύρωστες δυτικές αγορές, οι οποίες είναι και αυτές στις οποίες δραστηριοποιείται η H-D.

Ξέχωρα από αυτό, εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν αναφέρει επισήμως και ανοικτά, ότι αντιμετωπίζουν ένα είδος δημογραφικού προβλήματος, αφού το νέο αγοραστικό κοινό, δεν δείχνει να προτιμά τις μοτοσυκλέτες ή για να το θέσουμε καλύτερα, δεν δείχνει να προτιμά τις μοτοσυκλέτες ως έχουν, στην σημερινή τους μορφή.

Δεν θα πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι και η Curtiss (πρώην Confederate Motorcycles), πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στα ηλεκτροκίνητα, έχοντας συνάψει συνεργασία με την Zero.

Σε ένα υπό διαμόρφωση νέα πεδίο, όπως η αγορά των ηλεκτροκίνητων, όλες οι συνεργασίες θα παίξουν τον ρόλο τους, αφού αναμένεται αγώνας δρόμου σε ότι αφορά στην τεχνολογική υπεροχή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 11:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon