.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 12:04

Σε ισχύ και φέτος το μέτρο των “τελών κυκλοφορίας με το μήνα”

 

Έτοιμη η τροπολογία για κατάθεση στη Βουλή

 

Τρεις εναλλακτικές θα παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στους κατόχους μοτοσυκλετών και ΙΧ αυτοκινήτων που αδυνατούν να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους ή δεν επιθυμούν να τα κυκλοφορούν όλο τον χρόνο.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα ισχύσει το μέτρο των “τελών κυκλoφορίας με τον μήνα”, με τις επιλογές να είναι η αναλογική καταβολή τελών για κυκλοφορία ενός μήνα, τριών μηνών ή και υπόλοιπου έτους.

Το “υπόλοιπο έτους” σημαίνει ότι ένας ιδιοκτήτης οχήματος που έχει καταθέσει τις πινακίδες του, μπορεί να αποφασίσει τον Ιούνιο του 2018 (η οποιοδήποτε άλλο μήνα του τρέχοντος έτους) να τις πάρει πίσω και να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ας δούμε τώρα πως υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις.

-Για άρση ακινησίας διάρκειας ενός μήνα, καταβάλλονται τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

-Για άρση ακινησίας διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

-Για άρση ακινησίας στο υπόλοιπο έτους, καταβάλλονται τα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για τους μήνες που θα κυκλοφορεί το όχημα, συν 2/12 των ετήσιων τελών…

Μπερδευτήκατε, ειδικά με το τελευταίο; Ας τα δούμε με παραδείγματα:

Έστω μοτοσυκλέτα 1200 κ.εκ. για την οποία έχουν κατατεθεί οι πινακίδες και έχει βγει σε ακινησία. Τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας για αυτή, είναι 135 ευρώ.

Αν ο ιδιοκτήτης της, θελήσει να κάνει άρση ακινησίας για ένα μήνα, τότε θα πρέπει να πληρώσει τα 2/12 του 135, δηλαδή 22,5 ευρώ

Στην περίπτωση που θέλει να την κινήσει για τρεις μήνες, τότε θα χρειαστεί να καταβάλλει τα 4/12 του 135, που υπολογίζονται στα 45 ευρώ (44,95 για την ακρίβεια)

Αν αποφασίσει να κάνει άρση ακινησίας τον Μάιο του 2018, μέχρι και το τέλος του έτους, το διάστημα αυτό είναι οκτώ μήνες. Οπότε  θα καταβάλει τα 8/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή 90 ευρώ, συν τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή 22,5 ευρώ, με το άθροισμα να είναι 112,5 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 12:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανάκληση Harley-Davidson Η Yamaha σας πηγαίνει μπάσκετ »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon