.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 16:54

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δωρεά 853 μοτοσυκλετών στη Νιγηρία

 

Γιατί η μοτοσυκλέτα σώζει ζωές με πολλούς τρόπους

Δωρεά 853 μοτοσυκλετών στην κυβέρνηση της πολύπαθης Νιγηρίας πραγματοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization-WHO). Οι μοτοσυκλέτες παραχωρήθηκαν για να βελτιωθεί η επίβλεψη και η παρατήρηση των τρομερών ασθενειών και επιδημιών που ξεσπάνε συχνά-πυκνά στη χώρα με αποτέλεσμα τους δεκάδες θανάτους καθημερινά.

Οι μοτοσυκλέτες (φωτογραφία) παραδόθηκαν, μαζί με κράνη, αλλά και άλλα εφόδια που θα χρειαστούν οι αναβάτες τους, στον Υπουργό Υγείας της χώρας, Isaac Adewole, από τον Wondimagegnehu Alemu, διευθυντή περιοχής του οργανισμού, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

who nigeria moto donation 2

 

Στο κέντρο με γκρι κοστούμι και το...κράνος στο κεφάλι, ο υπουργός Υγείας της Νιγηρίας κατά την παραλαβή των μοτοσυκλέτων Innoson

Ο κ. Alemu δήλωσε ότι αυτές οι μοτοσυκλέτες θα κάνουν πολύ πιο εύκολο το έργο της υπηρεσίας “Παρακολούθησης Ασθενειών και Ειδοποίησης”, αυξάνοντας σημαντικά την δυνατότητα παρακολούθησης των ασθενειών που μαστίζουν τη χώρα. Με αυτές τις μοτοσυκλέτες οι άνθρωποι της υπηρεσίας θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές με ενδείξεις για σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες, έστω μέσω του κακού οδικού δικτύου της χώρας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Adewole δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η δωρεά του WHO δείχνει τη βαθιά κατανόηση του οργανισμού προς το σύστημα Υγείας της χώρας αλλά και τις ιδιαιτερότητες του ποικιλόμορφου εδάφους στο οποίο λειτουργεί.

«Έτσι καμία σημαντική αρρώστια δεν θα περνά απαρατήρητη και θα μπορούμε πλέον να σταματάμε την επιδημία πριν ξεκινήσει», συμπλήρωσε ο Adewole.

Όσο για τις “ντόπιες” μοτοσυκλέτες Innoson που βλέπετε, απλά να σας πούμε κατασκευάζονται από το μηδέν στη Νιγηρία, με την εταιρία να ανήκει στον πανίσχυρο Νιγηριανό όμιλο Innoson Group, που κατασκευάζει από ελαστικά μέχρι λεωφορεία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 17:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon