.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 11:55

Chargery - Delivery... μπαταριών για e-οχήματα

 

Μια λύση για το πρόβλημα της αυτονομίας στα ηλεκτροκίνητα 

Αν υπάρχει ένα μείζων θέμα με τα e-οχήματα στην δεδομένη φάση της εξέλιξης τους, αυτό είναι η αυτονομία τους αλλά και το ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοί σταθμοί ανεφοδιασμού. Ακόμα και αν βρεθεί μια πρίζα κατάλληλη για φόρτιση, θα καταληφθεί για αρκετή ώρα από ένα όχημα, δημιουργώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα χρόνου για τους υπόλοιπους που θα περιμένουν στην ουρά για ...ηλεκτρόνια.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει μια νέα ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει αρχίσει ήδη τις δραστηριότητες της στο Βερολίνο, με το όνομα “Chargery”. Eπί της ουσίας, πρόκειται για... delivery μεγάλων power-bank, κατάλληλων για την φόρτιση e-οχημάτων, τα οποία μεταφέρονται ακριβώς στο σημείο που έχει ορίσει ο εκάστοτε πελάτης. Η μεταφορά γίνεται μέσω ποδηλάτου με e-υποβοήθηση, το οποίο σέρνει ένα τρέιλερ με τις συστοιχίες των μπαταριών.

chargery bicycle trailer electric vehicle charging 1

Μέσω app, o πελάτης καλεί να του παραδοθεί ένα power-bank στο σημείο της επιλογής του και ένας υπάλληλος σπεύδει εκεί, αφήνοντας την μονάδα ενέργειας να φορτίζει το όχημα. Στην συνέχεια,παραλαμβάνει άλλες μονάδες που έχουν χρησιμοποιηθεί στην διάρκεια της ημέρας, επιστρέφοντας πίσω, στην βάση της εταιρείας, για φόρτιση.

Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία Chargery λειτουργεί όπως αναφέρθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας, ωστόσο οι ιδιοκτήτες της εταιρείας ευελπιστούν ότι μέχρι το 2021, θα έχουν επεκταθεί σε 13 μεγάλα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 14:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon