.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 15:58

Yamaha Corporation – Πώληση μεγάλου αριθμού μετοχών της Yamaha Motor

 

Aλλάζουν οι ισορροπίες στον όμιλο

 

 

Όπως είναι γνωστό η Yamaha Corporation αποτελεί έναν κολοσσό με πολλά τμήματα, τα οποία παρά το ότι λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, συμβιώνουν κατά κάποιο τρόπο, υπό την ίδια σκέπη.

Τα τελευταία νέα, θέλουν την “μητρική” Υamaha Corporation, της οποίας οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν μουσικά όργανα, hi-fi, PA και ηλεκτρονικά, να διαθέτει προς πώληση στην αγορά  8 εκατομμύρια τίτλους μετοχών της Yamaha Motor, συνολικής αξίας 18 δισεκατομμυρίων γιεν (με την κράτηση φόρων).  

Αυτό σημαίνει ότι τα ποσοστά κυριότητας στον όμιλο αλλάζουν, με την Yamaha Cοrporation να συνεχίζει να κατέχει μεγαλύτερο πακέτο μετοχών της Υamaha Motor, με ποσοστό 9,93%, ωστόσο η μείωση κάτω από το όριο του 10% την καθαιρεί από την κατηγορία του “πλειοψηφικού κατέχοντα”.

Με αυτή την εξέλιξη, η Yamaha Motor (μοτοσυκλέτες, ΑΤV, εξωλέμβιες, jet ski) αποκτά μεγαλύτερη εκπροσώπηση στον όμιλο, με το μερίδιο της να αυξάνεται κατά 2,3%  αλλά και μια μεγαλύτερη ανεξαρτησία, ωστόσο η μητρική εταιρεία δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεχιστούν οι καλές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο τμημάτων.

Οι λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτή την κίνηση, είναι ότι η Yamaha Coproration μείωσε τεχνητά το ποσοστό κυριότητας της επί της Yamaha Motor, προκειμένου να επανακτήσει από την αγορά, 7 εκατομμύρια τίτλους δικών της μετοχών, αξίας 25 δισεκατομμυρίων γιεν.

Τώρα το γιατί γίνεται όλο αυτό το “αλισβερίσι” με τις μετοχές πέρα – δώθε, συγχωρέστε μας, αλλά οι γνώσεις μας στην οικονομία της αγοράς και μάλιστα με χρηματιστηριακούς όρους, είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Αυτό που κρατάμε, είναι ότι η Yamaha Motor αποκτά μια πιο ισχυρή και ανεξάρτητη οντότητα εντός του ομίλου.   

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 15:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon